• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Bemutatkozik a Skoda Rallye Club!

Hell 23. Miskolc Rallye-beharangozó

Két kategória bajnoki cím után a Balogh János-Holczer Dániel páros beerősít, és idén egy új csúcsgéppel iratkozik fel az abszolút helyezésekért vívott csatákra.

 

 

Balogh Jani: „A szándék már 2015 év végén terítékre került és felmértük a lehetőségeinket arra vonatkozóan, hogy tudunk-e autót válta. Sajnos akkor még nem láttuk azt, hogy megnyugtató módon végre tudnánk hajtani a típusváltást. A tavalyi év az információgyűjtésről szólt, tapogatóztunk, hogy merre is induljunk el és a szezon végére jutottunk el abba a fázisba, hogy eldöntöttük mit is akarunk és zöld utat kaptunk. Ebből az állapotból jutottunk el oda, ami a sajtótájékoztatónkon is látható volt, hogy egy Skoda Fabia R5-ös autóval vágunk neki  a 2017-es bajnokságnak.”

Az új autó önmagában nem garancia a sikerre. Rengeteg munka vár még a csapatra, hogy megismerje a típust, és olyan beállításokat találjanak, ami a páros számára a legoptimálisabb, valamint, hogy feltárják a Skodában rejlő lehetőségeket.

Balogh Jani: „Nagyon komoly előrelépés ez számunkra és ennek a folyamatát éljük meg a napokban, aminek minden mozzanata új nekünk, két egyforma pillanat még nem volt az autóban. Természetesen megpróbáltuk a lehető legtöbb alkalmat megteremteni az ismerkedésre, hogy legyen némi elképzelésünk arra vonatkozóan, mit is kellene csinálni, hogyan tudunk gyorsak lenni. Mennyiségre nem tudtunk annyit menni, mint szerettük volna, de minőségre igyekeztünk minél értékesebb munkát végezni a tesztek alatt. Lépegetünk apránként, látjuk, hogy mik azok a távlatok amik megnyílnak előttünk az új technikának köszönhetően. Az autónak vannak olyan pillanatai, amikor nagyon jól kezelhető, jó vele menni, és van olyan is, amikor korrekciót igényel.”

Hazai pályán mutatkozik be az új csapat, a Skoda Rallye Club az R5-ös típussal. Nagy várakozás előzi meg a futamot, hiszen Európa egyik legszínvonalasabb bajnoksága elé nézünk.

Balogh Jani: „Szombaton minden kiderül, elindul az éles verseny és onnantól látjuk, hogy milyen munkát is végeztünk. Az elmúlt évekhez hasonlóan van egy elképzelésünk, a sok új és ismeretlen feladat ellenére is, hogy mit akarunk véghezvinni. Nagyon kíváncsi vagyok arra, hogy azokat az ismert pillanatokat, amiket az előző autónkkal már magunkba égettünk ezeken a pályákon, hogyan fogjuk megélni az új Skoda Fabia R5 fedélzetén. A kíváncsiság felé billen még a mérleg nyelve, nem rakunk magunkra felesleges terhet és ezzel feszültséget. Az utolsó tesztünkön próbáltuk szimulálni az éles körülményeket, fejben rákészültünk arra, amit a versenypályákon is szeretnénk csinálni. Túl vagyunk a pályabejárás egy részén és az adminisztratív átvételeken, ahol az eddigi koncentrált munka után kicsit megpezsdültünk és meghozta a versenyhangulatot a csapatban.

A csapat korábban tartott sajtótájékoztatóján szép számú érdeklődő jelent meg, bizonyítván sokan figyelnek a Balogh Jani-Holczer Dani párosra és a látványos megjelenésű, tűzpiros versenyautóra, különösképpen hazai pályán, a Borsodi megyeszékhelyen, Miskolcon.

Balogh Jani: „A hétvégén, hazai környezetben mutatjuk meg magunkat az új felállásban, a szezonnyitó miskolci futamon. A közösségi oldalakon mutatkozó reakciókat nézve sokan kíváncsiak ránk és a megnövekedett figyelmet próbáljuk feldolgozni. Ez egy nagyon jól eső dolog, egy jó visszacsatolás arra vonatkozóan, hogy amit csinálunk, az érdeklődést vált ki az emberekből. Szeretnénk ezt a kíváncsiságot fenntartani és bár biztonságos keretek között de kiszolgálni az értünk szorítókat.”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top