• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Nem lesz sétagalopp

Hogy nyitó vagy záró futam az Eger Rali, az nem zavarja Kurtos Robit és Szegedi Mátét. Egyetlen feladat lebeg a szemük előtt, a célba érés.

 

Időben elkészültök az Eger Ralira, vagy már most 100%-os a kocsi?

- Inkább olyan 85-90%-os a Mitsubishi készenléti állapota. És olyan nincs, hogy egy versenyautó 100%-os… szerintem. Mindig van mit csinálni rajta, akkor is, ha nem hibázik az ember egy-egy versenyen. Szerencsére minden megérkezett, igaz nem túl hamar, mert másfél hét volt, pedig a Mecsek Rali utáni hétfőn azonnal megrendeltem őket. Így szorgos napok állnak mögöttünk, és körülbelül ugyanilyen lesz a versenyhétvégénk is. A verda új befecskendezőket kapott, tehát vár rá még egy újra programozás, de ez nem számottevő időben, meg lehet oldani már közvetlenül a verseny helyszínén is. A lámpasort kell még összeépíteni, aztán már csak a dekorozás marad. Úgy gondolom elkészülünk. De amúgy én már pályát fogok járni csütörtökön, mikor az utolsó simításokat végzik majd a kocsin.

 

Nem lesz sétagalopp az egri futam.

- Tényleg nem. 15 gyorsasági szakasz áll előttünk, de örülünk, hogy ismét versenyezhetünk Egerben. Szeretjük ezeket a pályákat, és biztosan jó lesz visszatérni, még akkor is, ha régen ez a szezonnyitó futam volt, nem pedig záró. Csütörtök reggel felvesszük az itinert, és onnantól megint lesz mit csinálnunk… nem mintha eddig unatkoztunk volna, de az autóversenyzés az életünk része.

 

Akkor feltételezem, hogy most sem tudsz menni egy métert sem a kocsival előtte.

- Nem-nem. Ma vittem el futóművet állítani, és van még rajta meló. Ez megint így alakult, persze saját hibámból, mert még csak most leszünk kész teljesen, meg persze az alkatrész érkezése miatt. Ilyen ez az ilyen. Előfordult jó párszor, hogy nem volt alkalmunk kipróbálni az autót, és a versenyen teszteltünk. Mindegy is, csak legyen működőképes… és ne hagyjon cserben a bajnokság utolsó futamán.

 

Mivel lennétek elégedettek a verseny végén?

- Szombaton a Rali2 kezd, úgyhogy számítunk a felhordásra, de amikor mi rajtolunk előbb, akkor meg fordítva szokott lenni, nincs ezzel semmi gond. Remélhetőleg addig lehullik az összes falevél, sütni fog a nap, az eső nagyívben elkerüli az egri borvidéket. Ha minden úgy történne végre, ahogy elterveztük, és nem úgy, ahogy évközben alakultak a dolgok, akkor még az is előfordulhat, hogy jól fogjuk érezni magunkat. Jó lenne verseny végén úgy beszélni erről a futamról, hogy tök jó volt minden… és végre célba értünk.

Reklámpartnerünk:

East Motorsport; Foam-System Kft. - Go Matrac; Fa-Forg-Tech Hungária Kft.; Katica Vendégház, Viadukt Mérnöki Kft.; Zemplén-Tölgy Kft.; Karádi Rendszerház Kft.; Rex Bau Kft.; Csikó Tamás – Autófényező; Perla-X Kft.; Len-Véd Kft.; Alpha Machine Kft.; Jancsika; Certa Kft.; ZÉG Kft.; Alu Casting Support Kft.; Orbitex Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: Peremicki István

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top