• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kezdésnek jó volt

A Balogh János-Szőke Tamás páros az Eger Ralin debütált a hazai rali bajnokságban. A hosszúra nyúlt futam sok lehetőséget kínált a csapatnak, hogy összecsiszolódjanak, a verseny végére egészen jó lett az összhang a pilóta és a navigátor között.

 

Pénteken az Egerben jól megszokott rajtceremóniával kezdődött a rali programja, a hidegben fagyoskodó nézők kitartottak, hogy megcsodálják az élmezőny színes autóit, köztük Jani és Tomi Skoda Fabia R5-ösét.

Balogh Jani: „A csütörtöki teszten teljesen ráhangolódtunk a versenyre, nagy várakozás előzte meg a részünkről a péntek esti rajtceremóniát. Izgatottan vártuk a bemutatkozást az új autónkkal, hogy megmutathassuk magunkat a publikumnak.”

Az első versenynapon 12 gyorsasági várt a mezőnyre. Sötétbe nyúlt a verseny, ami a rendkívül hideg időjárás miatt nagy meglepetéseket tudott okozni a gumik optimális megválasztása tekintetében.

Balogh Jani: „A szombati programot a terveink szerint teljesítettük. A feladat összetett volt, de a homogén időjárásnak köszönhetően kevesebb kérdést kellett megválaszolnunk, mintha csapadékos környezet fogadott volna minket. A tervezett 12 szakaszból 11-et tartottak meg, ennyiszer kellett maximumra járatni magunkat, ez kissé szokatlan volt az eddigi versenyekhez képest. Hullámzónak tűnt a teljesítményünk az eredményeket nézegetve, de ez leginkább pályák jellegének köszönhető. Volt ami jobban ment és volt, ami kevésbé. A szarvaskői szakaszon szembesültünk azzal, hogy valamit nem jól csinálunk, mert kicsivel több másodpercet gyűjtöttünk, mint azt gondoltuk. Az utolsó gyorsokon a sötétben nem vesztettünk a lendületünkből, a romló körülmények ellenére is tudtuk tartani azt a tempót, amit a világosban produkáltunk és ennek köszönhetően tudtunk javítani a helyezésünkön.”

A beállítások tekintetében szombat este Jani azt kérte a csapattól, hogy az általuk ajánlott paraméterekkel versenyezzenek a záró napon, így vasárnap alávetette magát a Topp Cars instrukcióinak.

Balogh Jani: „Idomulnunk kellet az autóhoz, hiszen máshogy viselkedett az előző naphoz képest, de jónak bizonyult. Többen is másodpercekre menő csatát vívtunk csatába bonyolódtunk a 6-7. helyekért és ez jót tett az adrenalin szintünknek is. Tamással nagyon jól dolgoztunk együtt, jó hangulatban és a Topp Cars is végtelenül profin végzi a munkáját. Ez egy bemutatkozó futam volt és ennek függvényében elégedetten távoztunk Egerből. Mindenünk megvan ahhoz, hogy egy jó évet tudjunk teljesíteni!”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top