• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Eredménykényszer nélkül

Tóth Tibor és navigátora, Szabó József a bajnokság harmadik helyéről várja a folytatást az N csoportban. A tószegi pilóta ettől függetlenül semmilyen extra terhet nem helyez a saját vállára, annál is inkább, mert a munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudott elég időt fordítani a felkészülésre a Székesfehérvár Rallye előtt.

Az MR Racing versenyzője az Iseum Rallye első napján a második helyért harcolt a 3-as kategóriában, aztán vasárnap teret vesztett a riválisaival szemben, így a fejér megyei futamon szeretne mind a két nap kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani.  

„Szombathelyen nem is értettem, hogy vasárnap nekem volt egy gyengébb napom, vagy, ahogy Maricsek Miki megjegyezte, rosszul választhattunk abroncsot, mert folyamatosan ki akartunk csúszni a nyomból. Ez azért volt kifejezetten fájó, mert az első nap még jó teljesítményt nyújtottunk, aztán a verseny végére visszacsúsztunk a negyedik helyre. Székesfehérváron már gyors és dobálós aszfalt pályák várnak ránk. Ez utóbbi engem annyira nem is zavar, mert jobban szeretem, ha mozog alattam az autó, így sokkal direktebb a visszajelzés, mint egy tükör sima aszfaltos szakaszon. Az elmúlt hetekben annyi munkám volt, hogy nem tudtam megfelelően koncentrálni a Székesfehérvár Rallye-ra. Meg is beszéltem magammal, hogy ezt a futamot egy kicsi elengedem. Elmegyünk, tréningezünk, de nem várok magamtól semmi extrát, mert nem tudok rá úgy készülni, se szellemileg, se fizikálisan, ahogy az elvárható lenne. Arra sem volt időm, hogy az elmúlt évek belső felvételeit végignézzem. Egy rövid tesztet azért beiktatunk a verseny előtt, hogy az autót és magunkat is megmozgassuk egy kicsit és visszarázódjunk az aszfaltra, aztán pénteken már a pályabejárás következik.

Az egyetlen plusz, amit a Mitsubishis pilóta bele tudott tenni a székesfehérvári felkészülésébe, hogy a verseny előtti héten eltöltött egy délutánt Maricsek Miklóssal az Euroringen, ahol a Jobbágy Ákos által versenyeztetett Kia Picantokkal köröztek a pályán.

„Iszonyatosan jó volt! Persze, a kis Kiáról mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy igazi lóerő gyár lenne, de nem is ez volt a lényeg, hanem hogy megtaláljuk az ideális íveket és kanyarsebességet. Négy órát gyakoroltunk és sokat tanultam. Remélem, hogy azért idén gyorsabbak leszünk Székesfehérváron, mint tavaly. Persze mindenki fejlődik és gyorsul a kategóriában, de tavaly gigantikus különbségek voltak az egyes párosok között. Mi ugyan ötödikek lettünk, de sokat kaptunk az N csoport elejétől. Ezt a különbséget szeretném csökkenteni, helyezésben nem tudom, hogy ez mire lehet elég, de mindenképp gyorsabban szeretnék menni, mint az elmúlt évben.”



 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top