• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Helytállni egy brutálisan erős mezőnyben!

Osváth Péter és Nemes Csaba mondhatni hazai pályán méretteti meg magát a Veszprém Rallye-n, annak a versenynek a pályáin, ahol tavaly először próbálta ki élesben a balatonfüredi pilóta a Skoda Fabia R5-t.

 

Azt minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy Osi kedvenc futama a veszprémi.

„Nagyon tetszik a verseny, örülök neki, hogy ilyen Veszprém Rallye van, mert szeretem a murvát, szeretem ezeket az utakat. Hegyesdet egyszerűen nem lehet megunni. Az olyan, mint egy Zagyvaróna-Cered. Szerintem, ha 500 kört kellene menni, akkor mondanák azt, hogy ez nem jó, már unalmas, de brutálisan jó az a pálya, emberfeletti az a gyorsasági. Amúgy szeretem a Lőtereket is, mind a kettőt és Szentgál sem rossz. Ezek olyan pályák, hogy még ha évente ismétlődnek, akkor is jók, nem lehet rájuk rosszat mondani.”

Legutóbb az abszolút hetedik helyen zárt az Osváth - Nemes kettős és általában ilyenkor szoktuk azt mondani, hogy a cél az lenne egy R5-ös Fabiával versenyző páros esetében, hogy még előrébb kerüljön az összetettben és idővel ott legyen az ötödik hely környékén. No, de mi a véleménye erről Osinak?

„Mikor kicsit nagyképű vagyok, akkor természetesen a válasz igen!” Majd hatalmasat nevet a balatonfüredi pilóta. „Viszont, ha ránézek a nevezési listára és ott legalább 15-20 R5-ös autót látok és nem is tudom megmondani, hogy ki a három leggyengébb, akkor elég rosszul érzem magam. Azt kell, hogy mondjam, hogy a veszprémi R5-ös mezőny lesz a legbrutálisabb idén. Hogy milyen szerencsém van!” Majd Peti ismét egy hatalmas kacajjal zárja le a mondatot.

„De jó ez! Tudomásul kell venni, hogy ha egy három fős mezőnyben versenyzel és ott harmadik vagy, majd ezt leírják az újságok és  valaki olyan elolvassa, aki nincs annyira képben ezzel a sporttal, akkor talán még meg is veregetik a vállad. Engem viszont ez nem érdekel, én versenyezni akarok, jól szeretném érezni magam, és ha ez még jó eredménnyel párosul, akkor örülünk neki. Veszprémre is készülünk, tesszük a dolgunkat. Jó kocsink van, lesz új gumink, próbálunk állítgatni a Skodán, teszteltünk is egy picit, nem sokat, tehát nem napokat, de remélem, hogy a befektetett munka egyszer valamikor meghozza a gyümölcsét. Visszatérve az eredeti felvetésre, hogy nagyszerű a hetedik hely, jó lenne még előrébb kerülni kicsit, de Veszprémben szerintem nem a helyezésekben kell majd mérni a teljesítményünket, hanem a többiekhez kell viszonyítanunk az időeredményeinket, mert lesznek olyan versenyzők a mezőnyben, akik vágtatni fognak rendesen. Kapásból fel tudnék sorolni 10-12 embert, akik simán az első ötben lehetnek és nekünk velük kell felvennünk a versenyt. Persze ezzel nem azt akarom mondani, hogy eleve feltartott kézzel megyünk Veszprémbe, csak nem árt reálisan felmérni az erőviszonyokat.”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top