• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Bronzvasárnap Nyíregyházán

Maricsek Miklós és Bán Viktor azzal a céllal vágtak neki a szezonzáró Nyíregyháza Rallye-nak, hogy idén legalább egyszer feliratkozzanak az ORC futamgyőzteseinek sorába. A hőn áhított siker a technikai hibák miatt elmaradt, de az utolsó futamon megszerzett harmadik hellyel legalább az éves értékelés bronzérmét megszerezte a Rally Café Racing párosa.

 

A pénteki Szuperspeciált második idővel teljesítették Maricsek Mikiék és szombaton is ezt a pozíciót foglalták el összetettben.

„Vegyesek voltak az érzéseim, mert az első gyorsaságin bealudtam és utána hiába nyertünk 4 szakaszt, a reggel begyűjtött 30 másodperc hátrányt végig cipeltük magunkkal a nap további részében. Ahogy számítottunk is rá, egy hosszú és nehéz versenyt futottunk, de erre vágyik minden ralis, mert minden megvolt benne, ami ennek a sportnak a sava-borsa. Bózsván például egy keskeny részen kezdtünk, majd egy kicsit szélesebb szakasz következett, aztán mentünk murván, végül kikanyarodtunk Telkibánya felé és a ködben száguldottunk kétszázzal, mindezt egy 25 km-es szakaszon, közel 15 percen keresztül, nagyon komoly feladat volt.”

Vasárnapra tehát egyértelmű volt a cél: le kellett dolgozni a hátrányt a Gyarmati - Kocsis kettőssel szemben, hogy meglegyen a győzelem, de ahogy az idei esztendőben már oly sokszor, Fortuna ismét közbe szólt.

„Viktorral reggel megbeszéltük, hogy támadunk. Mádon így is tettünk, csak az volt a baj, hogy a másodpercek pluszban jöttek, mert annyit mentünk keresztbe, de ezzel nem is volt baj, mert élveztük. Telkibányán valahogy a murvás részt én nem tudtam jól összerakni egész hétvégén, így azt a szakaszt is elvesztettük, negyedik időt futottuk. Aztán nyertünk két gyorsaságit. Jobb lett a kedvem, gondoltam a szerencse csak mellénk áll, erre az ötödik szakasz rajtjában eltörött a féltengelyünk, de az igazi kálvária csak ezután következett: a fiúk kicserélték a szervizben a féltengelyt, lejöttünk Telkibányán, megint csak egy felejthető idővel és a célban észrevettem, hogy 100 fokos a vizünk. Onnantól ALS nélkül teljesítettük a hátralévő két szakaszt és azért imádkoztunk, hogy a motor kibírja valahogy. A szerencse a szerencsétlenségben, hogy célba értünk, és nyíregyházi harmadik hely azt jelenti, hogy év végén is fel tudunk állni a dobogóra.”

A szezonzáró futam tehát egy az egyben leképezte a Rally Café Racing párosának idei szezonját. Ha minden rendben volt, akkor a mitsubishis duó csatába tudott szállni a legjobbakkal, de valahogy a technika mindig közbeszólt, amikor a fiúk ott álltak a siker kapujában.

„Azt szokták mondani, hogy amennyi munkát belerakunk egy adott projektbe, azzal arányosan jön az eredmény is. Azt gondolom, hogy az idei évben voltak hibák, olyanok, amikor mi nem fordítottunk elég figyelmet bizonyos dolgokra, vagy nem dolgoztunk eleget. Persze, szerencsénk sem volt, de a Nyíregyháza Rallye-n valahogy a sírból hoztuk vissza ezt a szezont azzal, hogy nem adtuk fel és dobogón zártuk ezt a nehéz évet.”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top