• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Eseménydús futam a ködben

A hatodik szakaszt követően, váltó hiba miatt kénytelen volt feladni a Nyíregyháza Rallye-t az MR Racing párosa, Tóth Tibor és Szabó József.

 

A mitsubishis duó ugyancsak a versenytáv harmadát teljesítette a szezonzárón, de így is volt miről mesélnie a futamot követően a tószegi pilótának.

„A Szuperspeciálon csak botorkáltunk, gyakorlatilag azt se láttam, merre kell menni. A gyorsasági szakaszok jók voltak, Mádtól tartottam egy kicsit, de ahogy mentünk rajta, nagyon megtetszett. A 25 km-es gyors szuper volt, a murvás részével is ki voltam békülve, egyébként ott nem is szaladtunk olyan rossz időt, Nagy Matyitól az első körben talán csak 4 másodpercet kaptunk, szerintem az teljesen rendben volt. A második körben, Telkibányán belerohantunk egy ködös részbe, kapcsolgattam a lámpát jobbra-balra, de alig láttam valamit, így a végén már szinte csak botorkáltunk. A pálya közepén volt egy 2 kilométer hosszú egyenes és egy lassító, na, azt majdnem elvittük. Az utolsó pillanatban, egy menekülő második fokozattal fértem csak be a lassítóba. A gyors végén, ahogy kiértünk, egyszer csak eltűnt a harmadik, összeakadt a váltó, úgyhogy négy kerékkel csúsztunk egy darabig, mire megállt a Mitsubishi. A célon átgurultunk, az időnk megvolt, de a beíróig nem jutottunk el, ezzel pedig be is fejeződött számunkra a Nyíregyháza Rallye. A srácok már szét is szedték a váltót és a harmadik fokozat fogaskerekéről egyetlen fog letört. Ezzel soha nem szokott gond lenni, mert a fog leesik, a váltó aljában pedig egy mágnes megfogja ezt a darabot és simán végig lehet csinálni a versenyt, maximum kicsit zúg a váltó. Nos, velünk nem így történt, mert ez az apró darab úgy beszorult a fogaskerekek közé, hogy nem bírtam sem üresbe tenni, sem megmozgatni a váltót. A trélerre is négy álló kerékkel, nyolcan rángattuk fel az autót.”

Az egri, székesfehérvári és veszprémi futamok után, ezúttal sem volt szerencséje az MR Racing legénységének, akik így az év végi harmadik helyet sem tudták megszerezni a 3-as géposztályban.

„Én ilyen dolgokon nem szoktam rágódni. Úgy vagyok vele, hogy ennek így kellett történnie és kész. A tempónk a második helyhez most is megvolt. Kurtos Robi a hazai pályáin sem vert meg nagyon minket. Az év második felében, ha szorosan is, de mindig ott tudtunk lenni a második pozíció környékén. Nem azt mondom, biztos jó lenne kupát kapni év végén, de mi csak azért versenyzünk, hogy jól érezzük magunkat. A köd ellenére - mert azt tartom továbbra is, hogy zéró látási viszonyok között, orosz rulettet játszunk, amikor kétszázzal száguldunk az erdőben -, most is jó volt a kocsiban a hangulat. Vicces volt, mert Jóska megszomjazott a 25 km-es gyorson. Annyi információt kellett elmondania menet közben, hogy kiszáradt a szája. Mondtam is neki, hogy a hosszú egyenesben, két kilométeren keresztül robogunk a semmibe, szóval igyon csak nyugodtan.”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top