• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Korda Racing: Vincze Ferenc újabb dobogós helyezésével életben tartotta a bajnoki reményeit az Ózd Rallye-n

Ez a hétvége bizony nem fog bevonulni a Korda Racing történelemkönyvének aranyoldalaira. A csapat úgy vágott neki a 2022-es Magyar Rallye Bajnokság hatodik versenyének, az Ózd Rallye-nak, hogy egy sikeres szereplés esetén mindhárom párosuk nagyot léphet a bajnoki cím felé. Az abszolút összetettjében második helyen álló Vincze Ferenc és Németh Gergely öt második hely után ezúttal a harmadik helyen végzett, míg az ORC-ben a Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs duó, a P13 kategóriában Határ Attila és Éhn Dániel kettős nem tudta befejezni a viadalt.

 

Nem éppen erről álmodtak a Korda Racing csapatvezetői, hogy 2022-es Magyar Rallye Bajnokság hatodik versenyéről, az Ózd Rallye-ról távoznak, akkor mindössze az abszolútban szerzett harmadik hely lesz a „csomagtartóban”. Ráadásul az idei esztendő legrosszabbul sikerült versenyére egy szomorú haláleset is rányomta a bélyegét, így sem a csapatvezetők, sem a versenyzők, sem pedig a szerelők nem emlékeznek majd szívesen erre a viadalra.

 

Pedig hatalmas reményekkel érkeztek meg az Ózd Rallye-ra, hiszen a Foczkó Ákos, Madarász Szabolcs duó (ORC) és a Határ Attila, Éhn Dániel kettős (P13) kategóriájának legnagyobb favoritja az év végi összetett megnyerésének. Ennek ellenére egyik duó sem tudta befejezni a versenyt, hiszen előbbi páros a 2. körben, míg utóbbi kettős a tragikus balesettel végződő szakaszon esett ki.

 

Mindenesetre a 2019-es abszolút magyar bajnok és navigátora, Vincze Ferenc és Németh Gergely nagyon készült az ózdi megmérettetésre, és az utolsó előtti szakaszig úgy tűnt, hogy a Skoda Fabia R5-össel száguldó két versenyző végre képes lesz öt 2. hely után versenyt nyerni, ugyanis ők álltak az összetett élén. Aztán jött a mindent eldöntő forduló, amikor Vinczéék a lámpájuk meghibásodása miatt a harmadik helyre estek vissza. Mivel az Ózd Rallye-t a legnagyobb rivális, a volt világbajnok Mads Ostberg nyerte, így az utolsó, másfél szorzójú Zemplén Rallye előtt a Korda Racing duójának 12,9 pont a hátránya. 

Összességében jól sikerült a verseny, ugyanis előrébb léptünk a kocsi beállítása terén. Sokkal jobban fordult a Skoda a kanyarokban, mint korábban, végre megszűnt az eddig tapasztalt orrtolás. Nagyot csatáztunk a dobogós helyekért, tizedek döntöttek közöttünk sokáig, ám az esti két gyorson nem úgy alakultak a dolgok, ahogy azt szerettem volna. A lámpákkal is gond volt, én is bátortalanabb lettem, így végül harmadikok lettünk. Az olyan utakon jól mentünk, amelyek a Zemplén Rallye-n is várnak ránk, ezért optimistán várjuk az utolsó bajnoki megmérettetést. Még megvan az esélyünk a bajnoki címre, így egy pillanatig sem adjuk fel. Amíg a matematika szerint nyerhetünk, addig hiszünk a győzelmünkben. A célban értesültem a tragikus balesetről, szeretnék az elhunyt családjának és barátainak részvétet nyilvánítani” - jelentette ki Vincze Ferenc.

 

A Korda Racing csapattulajdonosa egyszerűen nem érti, miért üldözi ebben az évben őket a legfontosabb pillanatokban a balszerencse. Ugyanakkor nem titkolja, mélyen megrázta őt a viadal utolsó szakaszán történt tragédia is. 

 

„Sosem fogom megszokni az ilyen tragédiákat, amiknek egyszerűen nem szabadna megtörténnie. Az elhunyt családjának részvétet szeretnék nyilvánítani a magam és a csapat nevében. Ráadásul nem volt elég ez az értelmetlen haláleset, a csapatunk számára is szinte rémálom volt ez az Ózd Rallye. Feriék egész nap szinte tökéletesen autóztak, aztán az esti szakaszokon elúszott a győzelem reménye. De nem adjuk fel, az utolsó centiméterig küzdeni fogunk az abszolút bajnoki címért. Hiszek abban, hogy a Jóisten mindig döntetlenre játszik, így visszakapjuk egyszer azt, amit most elveszítettünk. Sajnos Ákosék és Attiláék számára sem úgy végződött a verseny, ahogy azt terveztük. Remélem, a november 11-13-a között rendezendő Zemplén Rallye-ra túl tudják tenni magukat az Ózdon történteken.” – mondta Korda Erik csapattulajdonos.

 

 

http://facebook.com/kordaracingHU
http://www.kordaracing.hu
http://youtube.com/kordaracing 

A Korda Racing együttműködő partnerei: HUNÉP Zrt., Fenstherm Kontakt Kft., Hertz – Mercure Rent a Car Kft., Vinex Plus Hungary Zrt.,  Bartron ’07 Kft., 24H Parcel Zrt., TESCO Biztosítás, Corax-Bioner Zrt., TIMKETT Kft., PA-COMP Kft., MG Projet Kft., Pannon Tervstúdió Kft., Welltest-Info Kft., Green-Goes Kft., Hegymegi Zsolt, Vital Park Kft, Road Partner s.r.o., Szerszámbróker Kft., ZeemPlusz Kft.,Nógrád Kas Kft,  Sandlander.

  1. október 11. 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top