• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Bajnoki cím!

Nem is kérdés, hogy ez a célja idén a Velenczei – Vánsza párosnak

Tavaly az utolsó futam kivételével végig dobogón álltak, nyertek versenyt és végül a harmadik helyet szerezték meg. A Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros most sem kisebb célt tűzött ki maga elé, mintsem az abszolút magyar bajnoki címet. Az autó és a csapat változatlan, a teszt is jól sikerült, jöhet a szezonnyitó Székesfehérvár Rallye!

Rendhagyó autóbemutatóval kezdte az idei évet Velenczei Ádám és navigátora, Vánsza Zsolt. A szécsényi születésű pilóta ’hazai pályán’, a nemrég elkészült Palóc Ringen mutatta meg a támogatóinak a SKODA Fabia Rally2 EVO versenyautójának új dekorját és ha már ott voltak Magyarország egyik leghosszabb gokartpályáján, akkor egy kis élményosztó örömautózással kedveskedett a partnereknek és a barátainak a pilóta. A foglalkozás elérte a célját, mindenki jól érezte magát.

Ádám nyilatkozott a megjelent sajtó képviselőknek és a médiának elmondta: nagyon várják már az idei szezont. „Jó volt a tavalyi évünk, nyertünk versenyt, az utolsó futam kivételével mindig ott álltunk a dobogón.” – emlékezett vissza a 2022-es versenyévadra a pilóta. „Nagyon komoly lesz idén is a bajnokságunk, mint ahogy minden évben! Bízunk magunkban és talán reális célnak tekinthetjük, hogy a bajnoki címért szeretnénk küzdeni és szeretnénk végre megszerezni azt!”

Az autó és a csapat változatlan. „Ezzel az autóval megyünk már három esztendeje. Belaktuk. Nagyon jól tudunk együtt dolgozni a csapattal, nem is volt kérdés, hogy idén is a Topp-Cars Rally Team sátra alá állunk be. Ha úgy alakul és megérkezik a csapathoz az új SKODA Fabia RS Rally2, akkor esetleg átülünk majd abba.”

„Összeállt a szezonunk, a támogatóinknak hála úgy néz ki, hogy minden versenyen ott tudunk lenni. Az egyértelműen látszik, sokat számít, hogy minél többet tudjunk menni az autóval. A versenykilométerek adottak, a teszteket szeretnénk a lehető leghosszabbra tervezni, ezen kell még dolgoznunk.” – ezt már a királyszentistváni tesztet követően nyilatkozta a pilóta.

Ahogy a csapat, úgy a navigátor sem volt kérdés az idei évre. Vánsza Zsolttal nagyon jól összeszokott párost alkotnak. „Jó barátok vagyunk Ádámmal, ez szerintem nagyon sokat számít ahhoz, hogy jó hangulat legyen a versenyautóban. reméljük, ez a jó hangulat idén meghozza a bajnoki címet is! Ez a közös célunk!” – mondta Zsolt, aki legutóbb a Mikulás Rallye-n pilótaként versenyzett a hétvégi pályák nagy részén. „Örülök, hogy murvával kezdjük a szezont, szeretem ezeket a szakaszokat.”

A szezonnyitó futam szombaton délben kezdődik, az első nap négy gyorsasági szakasz után érkezik a mezőny a Székesfehérvár főutcájára, egy SuperSpeciálra. Vasárnap aztán két körben három-három pályát kell teljesíteni és utána állhatnak fel a legjobbak a sóstói MOL Aréna mellett felállított céldobogóra.

A csapat szeretettel vár minden rajongót a pályák mellett, vagy a szervizben! Köszönjük a biztatást!

A verseny hivatalos honlapja: https://larocosport.hu

Kövesse csapatunkat a facebookon : https://bit.ly/VelenczeiAdam

 

A csapat partnerei:
BETONÚTÉPÍTŐ, Euroaszfalt Kft., Metalvision Kft., Közmű Alagút, RAPID-BETON, STRAVIA, SIVA Group, Forvett, Confidenza, LEAD DESIGN, S és K Nyomdatechnikai Kft., HungaroGUMI, NORTH FORCE HUNGARY Kft., EFTECH, Gulf Lubricants Hungary, Good Safety, Szirt BAU Kft., vedofelszerelesek.hu, HRT Spedition, GEOteam, Lehoczki Vagyonvédelem, KatiTrans.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top