• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Turán: Salgó Rallye

Aszfaltos versennyel folytatódik a Magyar Országos Rallye Bajnokság
 
Turán Frici és Farnadi Ági május 25-27. között az év első aszfaltos versenyén áll rajthoz a Volkswagen Polo GTI R5-tel. A közel 50 esztendős múltra visszatekintő tradicionális versenyen a pünkösd előtti pénteken és szombaton 11 gyorsasági szakaszt teljesít majd az ORB mezőnye.
 
"Összességében szeretjük a Salgó környéki pályákat, így azt gondolom, jó versenynek nézünk elébe. Mivel idén murvás futammal indult a szezon, elég sok idő eltelt az utolsó aszfaltos versenyünk óta, így kicsit vissza kell szoknunk az aszfaltos körülményekhez. A tavalyi beállításokból kiindulva optimistán várjuk a jövő hétvégi rajtot és az azt megelőző tesztet. Ugyan a pontos pályákról még nincsenek információink, de a megjelölt kilométereket nézve az elmúlt évhez hasonló szakaszokra számítunk. Nekem Cered nagy kedvencem, bízom benne, hogy idén is autózhatunk rajta, és ha minden szerencsésen alakul, felállhatunk a dobogó legfelső fokára" - mondja bizakodva Turán Frici.
 
"Tavaly jól mentünk ezen a versenyen, bár a korai defekt miatt maradt bennünk egy kis keserű szájíz, amit idén szeretnénk orvosolni. A jó tempót mindenképp átmentenénk az idei versenyre és bízunk benne, hogy defekt, valamint hiba nélkül zárjuk majd a futamot. Nem titok, hogy számunkra a murva körülmények egy kicsit előnyösebbek, küzdelmes versenyre számítunk, de ez adja a rali igazi izgalmát" - teszi hozzá Farnadi Ági.
 
A Salgó Rallye-n a versenyzőknek két nap alatt összesen 11 gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük. Pénteken három szakasz szerepel az itinerben, amelyeken két körben mennek végig az indulók. A szombati napra két pályát jelöltek ki a szervezők, a rövidebb 11,35 kilométeres szakasz kétszer, a 16,30 kilométeres gyorsasági háromszor szerepel az útvonallapon, utóbbi lesz a Power Stage is. A Salgó Rallye összesen 131,2 kilométer aszfaltos gyorsaságival várja a nevezőket.
 
A Salgó Rallye versenyközpontja a salgótarjáni Városi Sportcsarnok, míg a célceremónia helyszíne a salgótarjáni Kisfőtér.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top