• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Bátornak kell lenni a Mecsekben

A versenynaptár legtradicionálisabb versenyével, az 56. Mecsek Rallye-val folytatódik a HUMDA Országos Rally Bajnokság, ami Osváth Péter naptárában is mindig piros betűkkel szerepel.

 

„Ez pontosan így van, nagyon szeretek Pécs környékén versenyezni, mert mindig különleges hangulat lengi körbe ezt a futamot.” Mondja a balatonfüredi pilóta. A hagyományosan kemény pályák mellett, az eddigi legnépesebb mezőny is komoly kihívás elé állítja majd az Osváth - Adorján kettőst:

„Épp ezért, a versenyt megelőző teszten változtattunk a Skoda beállításain. Eddig szerintem nagyon puha autóval mentünk, ezért egy kicsit keményítettünk rajta. Most agresszívebben, keményebben kell használni. Érzésre gyorsabb lett, de ezt ki is kell tudni autózni. Persze, ha bátrabb az ember, hamarabb kalandba is keveredhet, de ebben a mezőnyben muszáj erőltetni, akkor is, ha csak az az 5.-7. helyért meccsben akarsz maradni.” 

A verseny útvonallapján olyan klasszikus gyorsaságik kaptak helyet, mint Hetvehely, Árpádtető és Kisvaszar. 

„Kisvaszarral kapcsolatban vegyesek az érzéseim. Voltak évek, amikor jól sikerült, például 2009-ben, mikor Komlón Hadik Andrással küzdöttünk a bajnoki címért. Szakadt az eső, nehezek voltak a körülmények. Nyertük a kategóriát, akkor jól ment, de volt olyan is, hogy nagyon nem találtam a helyem azon a pályán. Bízom benne, hogy idén jó formában leszek. Árpádtető meg olyan, hogy ember legyen a talpán, aki elnyomkodja neki. Nem szabad bele ballábazni, hanem állni kell a gázon. Bátran, agresszívan kell menni, hiába ismeri már mindenki csukott szemmel, ez egy olyan klasszikus, mint Zagyvaróna-Cered. Az is vízválasztó, főleg szombaton, a 19 kilométeres verzióban. Itt, ha gondolkozol, szépen megkapod a kis csomagod, ezért végig iparkodni kell rajta.”

„A verseny egészét tekintve megpróbálunk sietni, aztán meglátjuk, hogy mi sül ki belőle. Ennél komolyabb esélylatolgatásba viszont nem szeretnék belemenni, mert összesen 14 Rally2-es autó lesz a mezőnyben és mindenki ugyan ezzel a céllal vág neki a Mecsek Rallye-nak, hogy a legjobbját nyújtsa.”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top