• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Egy dolog lebeg a szemünk előtt…menjünk végig!

 

 

Kitartásból jelest adnék a Hibján Joci – Szollár Csabi párosnak, mert nem sok sikerrel jártak mostanában a Forddal, de a lelkesedésük töretlen. Semmi elvárásuk nem lesz a Veszprém Ralin, csak hogy befejezzék a versenyt végre. 

 

A Mecsek Rali után sikerült rendbe tenni a Fordot, azzal indultok?

- Kicsit nehézkesen, de elkészültünk a hétvégi versenyre. Úgy néz ki, hogy sikerült mindent összerakni. Még pár apróságot bepakolunk, aztán megvagyunk. Szerencsére leginkább lemezkár volt az autón, gépháztetőt, lökhárítót kellett cserélni, új dekorációt, meg ilyen finomságok. Nyilván új hűtőket is kapott, de mindent megoldottunk. Illetve igazi gyári M-Sportos murva futóművel most fogok menni először, úgyhogy kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz. 

 

Mikor mentetek utoljára a veszprémi pályákon?

- A Mikuláson indultunk, ami nagyjából ugyanaz, de igazából sajnos szinte mindenhol kiestünk, ez alapján valóban régen mentem…teljes versenyt biztos. Reméljük, hogy ez a széria most lezárul, mert már fáj a lelkünknek a sok felesleges felkészülés, az idő és a pénz, amit erre fordítunk. Viszont még mindig szeretnénk bebizonyítani, hogy helyünk van a mezőnyben. A szakaszok valószínű ugyanazok, Kislőtér…Hegyesd, tehát ismerősek lesznek szerintem a gyorsok, de valami módosítás mindig van benne. Majd ha látjuk az itinert, akkor kiderül. Nagyon sok irányból mentünk már oda-vissza, biztos vagyok benne, hogy nem lesz teljesen idegen a pálya. 

 

A hivatalos tesztre tudtok időt szánni pénteken?

- Igen, muszáj ott mennünk, ezért pénteken reggel indulunk, aztán lebonyolítjuk a tesztet, ami délután lesz Királyszentistvánon. Lenyomjuk, utána pihi, szombaton pedig pályaírás, vasárnap verseny. Mivel egy teljesen új futóművel fogunk csatázni, így szükségesnek látom a tesztet, ahol saját szánk ízére formáljuk az autó beállításait. Úgy néz ki, hogy kapunk majd egy kis esőt ismét, mondjuk mi nem annyira esőre szereltük a verdát, de ott majd átépítjük, ha kell, kicseréljük a rugókat, puhítunk, könnyítünk rajta, vagyis próbálgatjuk majd a beállításokat. 

 

Mi lenne, ha most elvárások nélkül autóznátok?

- Őszinte leszek, most jutottam el én és a csapat is oda, hogy nem érdekel hányadik helyen fogunk végezni, csak tudjunk végig menni… és végre érjünk már célba. Semmi elvárásunk nem lesz, nem akarunk sietni, nem érdekel a helyezés, egy dolog lebeg a szemünk előtt…menjünk végig!

 

 

 

Szöveg: Tiba Anita

Fotó: FastRacers.hu - Rally Team

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top