• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A kedvenc verseny

A 29.Veszprém Rallye-val folytatódik a Humda Országos Rally Bajnokság, melyen természetesen az R-Sport Management Kft párosa, Osváth Péter és Adorján Szabolcs is rajthoz áll, sőt! Ha csak egyetlen futamot választhatna a naptárból a balatonfüredi pilóta, az biztosan a Veszprém környéki murva verseny lenne.

 

Az elmúlt évek gyakorlatával szemben nem osztotta el két versenynapra a szakaszokat a rendező, de a 121 gyorsasági km így is magáért beszél, mind a három pálya igazi klasszikus. 

„Elég kemény derbi lesz, jó gyorsasági szakaszokkal.” Vág a rögtön a közepébe Osi. „Hegyesdet nagyon szeretem, aminek most Nyirádon lesz a célja. Klasszikus Veszprém Rallye-ról beszélhetünk Kislőd -Szentgállal és a Kislőtérrel. Oké, hogy csak egy nap, de nagyon jól össze van rakva a program, kellően hosszú pályákkal, ami piszok jó! Nyilván a veszprémi futam esetében megkerülhetetlen a Lőtér, legyen az a kicsi, vagy a nagy. Ebben a verzióban talán kevésbé defekt veszélyes, de ez a gyors lesz a vízválasztó a verseny végeredményét tekintve, az biztos.”

És ha már vízválasztó szakasz, ne feledkezzünk meg a királyszentistváni kvalifikációról sem! 

„Bizony!” Bólogat erőteljesen Osváth Péter. „Szombat 16:30-tól az első tizenöt kvalifikál. A nyolcadik autó után egyértelműen előnyben lesznek azok, akik hátrébb rajtolnak, ha száraz versenyünk lesz, de nagyon úgy néz ki, hogy nem ússzuk meg eső nélkül. Kicsit már úgy érzem magam, mint Németh Lajos, annyi időjárás előrejelző app-ot nézek. Ez a beállítások miatt fontos. A hét elején száraz körülmények közt teszteltünk, de egyre valószínűbb, hogy sarasa lesz minden. Emiatt is óriási jelentősége van a kvalifikációnak, mert ha előről rajtolsz, akkor mindenképp takarítasz. Persze szombatra mindenki felszívja magát, de elég egy túlcsúszás, és máris megnyerted magadnak másnap a takarítást. A kvalin ezzel együtt is meg kell csípni a 7.-8. helyet, hogy a versenyen ne legyünk hátrányban.”

A bajnokságban jelenleg az ötödik pozíció az Osváth-Adorján kettősé, ahhoz, hogy ez a hétvége után is így maradjon, a lehető legtöbb pontot kell össze szorgoskodnia a meglévő 44 egységhez a Skodás duónak.

„Megpróbálok az első gyorstól nagyon koncentráltan menni. Van egy kép a fejemben, a beállításokkal elindultunk egy úton és azt végig fogom járni. A Székesfehérvár Rallye második napján ez egyszer már sikerült, azzal a mentalitással fogok versenyezni most is!”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top