• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Juhász Csaba: Baranya Kupán jártunk!

Juhász Csaba - Juhász Zsolt

CRASH-MEN TEAM KFT
Renault Megane RS Turbo
STEFANi Baranya Kupa
2014.08.08-10.


Prológgal kezdtétek a verseny. Hogy éreztétek magatokat? Mennyit láttatok nézőkből?
- Szeretem a komlói prológot, mert nem egy bójakerülgető pálya, mégis lehet a nézőket szórakoztatni: van tempós rész, visszafordító, murva és minden, ami a rallye-hoz tartozik. Mivel a pénteki tesztről lemaradtunk, ezért mi itt melegítettünk a versenyre. Sajnos már sötétedett, ezért a nézők egy része elindult haza, de azért maradtak még így is szép számmal.


Sokan csúszkáltak a verseny első gyorsain. Nektek milyen volt a tapadás, miként tudtátok kiautózni magatokat?
- Nagyon sokat álltunk az első szakasz előtt, teljesen visszahűltek a gumik és a fékek. Nekünk ez egy kicsit nagyobb problémát jelentett, mert a legkeményebb keverékű gumik voltak az autón, amiket nehezebb felmelegíteni. A gyorsasági felétől már jól működtek az új fejlesztésű Pirellik, innentől kezdve már padlón mehettünk.


Az egyik gyorson újítottatok egy kicsit az autó légellenállásán. Mi is történt?
- Kivettük a rajt előtt a sisakokat a csomagtartóból, beöltöztünk, majd lehajtottuk a csomagtér ajtót, és mint aki jól végezte a dolgát, beültünk az autóba és elrajtoltunk.
A pálya felénél már gyanús volt, hogy túl hangosan hallom a kipufogó hangját és az autó is furcsán viselkedett, de még nem gyanítottam semmit. A meglepetés aztán a beíróban ért minket, ahol közölték, hogy vagy felemelik a sátrat, hogy ki tudjunk állni a beíróból, vagy le kéne zárni a hátsó ajtót. Vagy a nagy hőség, vagy csak a versenyláz hatására, de végül is elfelejtettük lezárni a hátsó ajtót, ami persze egy idő után önállósította magát.


A gyorsok közül melyik és miért jött be nektek a legjobban?
- Én személy szerint nagyon szeretem az Árpádtetői szakaszt. Örülök, hogy négyszer mehettünk rajta. Sajnos a fékpedál többször is beesett, ezért nem tudtunk kiautózni magunkból a maximumot, így maradt bennem egy kis hiányérzet az eredménnyel kapcsolatban.


Hogy sikerült a verseny, hanyadikok lettetek a versenyben és a kategóriátokban?
- Kategória negyediket lettünk, amivel nem igazán vagyok elégedett. Szükségünk lett volna az utolsó körre négy új gumira, mert teljesen elhasználtuk a Pirelliket, de a csapatvezetés úgy döntött, hogy egy garnitúrával kell megcsinálnunk a versenyt.
Ez aztán meglátszott az utolsó kör eredményein.


Legközelebb hol indultok?
- Jelenleg még folynak az egyeztetések a partnereinkkel, de az biztos, hogy 19.-én Nyíregyházán ott leszünk az éjszakai szlalom versenyen. Bereczki Norbi és Soós Szabi meghívásának sosem lehet nemet mondani, és az ő nevük garancia egy jó rendezvényre.


Köszönjük Partnereink segítségét!


- Hajósi Miklós - 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top