• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Nem titok, nyerni szeretnénk!

A hétvégén, egy városi prológot és kilenc gyorsot magába foglaló M6LOG Salgó Rallye2 verseny vár a JG-2 Racing Team versenyzőire és csapatára.

 

Beszélgetés Farkas Kálmán Csapatvezetővel a nagy megmérettetés előtt.

Salgótarján - Kazár - Vizslás, Mátrakeresztes - Mátraszentimre, Cered - Zagyvaróna legendás szakaszok várnak a fiaidra vasárnap. Mentek-e már mindegyiken a múltban?
- Mivel a párosnak szinte hazai pálya, ezért van ismeretük rajta. Nyilván a korábbi versenyeken valahogy mindig szerepeltek a pályák. Bár, ha fordítva volt az teljesen más. Példának okáért Ceredet nem nagyon lehet megjegyezni, hisz valamelyik évbe 138 kanyart számoltam rajta. Igaz, ez fekszik az Adam-nak. Vizslás nem biztos. Itt a végsebességgel lesz a baj. Itt a Ladák lesznek a nyerők. De szerencsére a többi teljesen frankó. Optimistán állunk neki a versenynek, már nagyon mennénk, alig várjuk, hogy a prológ elkezdődjön a rengeteg néző előtt Salgótarján belvárosában. 

 

Adott kilencven versenykilométer, három különböző gyors, és egy Opel Adam. Történt-e fejlesztés erre a versenyre az Adamon?
- Javítottunk, de nem fejlesztettünk. Nincs is mit, hiszen az OPEL MOTORSPORT semmi újat nem hoz ki már régen. Az elmúlt egy hónap sajnos nem volt elég, hogy motor generált csináljunk, pedig a váltó miatt igen megviselt lett az erőforrásunk. Mivel legutóbb a 3. fokozat hiányzott, ezt maradéktalanul ki tudtuk ezt a hibát javítani. A váltóval nem lesz gond, teljesen rendbe van. Minden létezőt kicseréltünk benne. A motort illetően pedig, reméljük kibírja, aztán Mecsekbe a következő motor reméljük készen lesz! 

 

Végezetül, erre a versenyre mi lesz a csapatutasítás?

- Előzőekből eredően okosan be kell osztani a gépet. Ahol lehet el kell tolni, ahol necces nem vállaljuk be, mert értékesebb lesz, ha célba érünk. Nekünk már nem lehet kiesni, hiszen, akkor már a matematikai esélyünk is elveszett. Tisztes helytállás, hiszen, ha minden versenyen 2. és 3. helyen begurultunk volna, sokkal előrébb lennék a bajnokságban. De ilyen ez a technikai sport. Lám Herczigék is kiállni kényszerültek a technikai hiba miatt, pedig ott aztán van tartalék alkatrész bőven. Ki fogjuk használni a lehetőségeket, a körülmények nekünk kedveznek, bízunk abban, hogy most végre megnyerjük a Salgó Rally-t. Tehát nem titok, nyerni szeretnénk, hiszen ezt várják el a reklám partnereink is, akik: SPURI Az autó energiaitala, VIP-REX habarcs, betontechnológia, Keveweld Kft., Boncz Kft, Kis-Új-Lap Kft., Racionál Tuning Kft., BULYÁKI GUMI, www.spuribolt.hu.  

- Hajósi Miklós - 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top