• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Tim Gábor a Rallye2 második helyén zárta az évet

Az Opel Adam R2-vel versenyző Tim Gábor -Timár Tamás kettős számára csak egy nyitott kérdés maradt a Rallye2 szezonzáró Mecsek Rallye versenyére. Meg tudják-e tartani a bajnokság összetett és kategória második helyét, vagy az idén már oly sokszor hátráltató technika ezúttal is keresztül húzza a számításaikat. Azonban a mecseki verseny mást tartogatott az opeles párosnak.

 

Tim Gábor - többszörös magyar és nemzetközi pályaautós bajnok - a 2018-as Rallye debütáló szezonjában 5. helyen végzett. A tempója a második, 2019-es idényében már bőven megvolt a bajnoki címhez, azonban többször műszaki probléma fosztotta meg győzelmektől. Így is eredményesnek mondható évaddal a háta mögött, a bajnoki második helyen várta a szezonzáró Mecsek Rallye-t.

A verseny azonban rendkívül rövidre sikeredett az Opellel versenyző páros számára. A prológon a harmadik idővel kezdtek, az első gyorsasági szakaszon szintén harmadik helyen érkeztek a célba. A második gyorsasági szakasz céljába azonban hatalmas időhátránnyal és defekttel érkeztek.

Mivel a szétszakadó gumi a fékcsövet is elvágta és más komolyabb kárt is okozott az Opel Adam R2-ben, kiálltak a versenyből. A balszerencse mellett apró szerencséjük is volt, mert riválisaik is nehézségekkel küzdöttek, így előnyük megmaradt és bebiztosították a bajnoki második helyet.

"Azt hiszem most hibáztam először amióta a Rallye2-ben megyünk. Nem vettem észre egy kiálló betontömböt és az azonnal szétütötte a kereket és a felnit. Mentségemre legyen mondva, a pályabejáráson még nem látszott ez a beton és többen is elvéreztek ebben a kanyarban. De tény, most minden adott volt egy győzelemhez, magunkat fosztottuk meg tőle. Jobb lett volna a dobogón lezárni ezt a viszontagságos szezont, melyet így is a bajnoki második hellyel zártunk. Elégedett nem vagyok, mert bőven megvolt a tempónk sok helyen, első helyekről estünk ki többször is. Nem baj, egyszer csak meglesz a bajnoki cím, ha lesz jövőre is lehetőségünk! Köszönöm a csapatnak az idei évet is, és köszönöm mindenkinek aki szurkolt nekünk!" - foglalta össze az idei szezont Tim Gábor.

Tim Gábor idén még tervezi hogy autóba ül, de konkrétumokkal még nem tudott szolgáltatni.

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top