• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A vidám évzárás a lényeg

Az izgalom, hogy összejön-e számukra ez a verseny a végsőkig húzódott, de szerencsére a sok segítő embernek köszönhetően a lehető legjobban alakult minden, amiért nagyon hálás Vass Gergő. Sokat jelent számukra, hogy ott lehetnek a Szilveszter Rallyn, mert ez már alapozás a következő évre. Igaz, hogy most egy alkalmi navigátorral, Fekete Ödönnel fog indulni, nem a 2015-ben egész évre tervezett Tóth Sanyival, de jövőre mindent bepótolnak majd együtt.

 

A lábatlani sprinten nagyon odatettétek magatokat az "ismerkedős" versenyen, most is tét nélküli lesz az autózás, és csak a jókedv fog számítani?

-  A lábatlani verseny abszolút az ismerkedés jegyében telt. Minden új volt, egy régóta dédelgetett álmot sikerült valóra váltani. Karcmentes volt az autó a futam végén, ez volt a legfőbb cél. A versenyt inkább egy tesztnek nevezném, mert az utolsó gyorsra kezdtünk köszönő viszonyba kerülni az autóval. A Szilveszter Rallyn a legnépesebb kategóriában indulunk, és úgy gondolom továbbra is a cél az autóval való ismerkedés, és a legjobban alkalmazkodni az időjárás viszontagságaihoz,  és nagyon jóízűt autózni. Az idő és a helyezés még mindig sokadik szempont. 

 

A Szilveszter Rallyt a "No stressz" fogja jellemezni...és újra együtt ti, a Bakó Rally Team és a Citroen C2R2?

-  A jelmondat tökéletes, ráhúzható a két napra. A verseny előtt sikerült pár napot igazán idegeskedni, tehát az ünnep alatt teljes mértékben már csak a pihenésen, és a szellemi felkészülésen lesz a hangsúly. Nem titok vannak közös terveink a 2015-ös évre a Bakó Laci által irányított Bakó Rally Teammel, így a Lábatlanon elkezdett közös munkát szeretnénk kölcsönösen folytatni. Szombaton elutazunk már a verseny helyszínére, hogy igazán rá tudjunk hangolódni az előttünk álló feladatra. 

A pálya nem lesz ismeretlen, mert már mentetek...szeretitek ezt a versenyt?

-  Tavaly év végét sikerült a Szilveszter Rallyval zárnunk, akkor még öcsémmel. A kettőnk közös rali szeretete megmaradt azóta is, de ő a versenyfotózás fele indult, én maradtam a versenyzésnél. A pálya évek óta minimális változtatásokkal, de ugyanaz. Vannak nagyon csalós és izgalmas részei, de vannak tempósabb részek is. Összességében egy nagyon jó felkészülési versenynek tekintem, első napon lesz sötét, lámpasorral, az időjárás jelentéseket elnézve elképzelhető, hogy havazásban, másnap pedig csúszós, jeges részekre számítunk. A csapat egy remekül felkészített autót, és rengeteg szakmai segítséget ad az évzáróra is nekünk a további tanuláshoz, amiért nagyon hálásak vagyunk nekik.

 

Szilveszteri hangulatot fogtok teremteni a kocsiban, és a boxban a csapattal?

-   A csapat részéről biztosított a jó hangulat, és a vidám évzárás, ezt már volt szerencsénk megtapasztalni. Ez az autóban is jelen lesz. 2015-ben szeretnék komolyan foglalkozni a versenyzéssel, ezért a gyorsaságikon "munka" lesz, de előtte és utána a jókedv, és mosolygás alap felállás. Szeretnék külön köszönetet mondani négy személynek, akik az utolsó utáni pillanatban lehetővé tették, hogy rajthoz állhassunk! Párom, Tóth Sándor, Bakó Laci és Tiba Anita nélkül kicsit más szájízzel záródott volna az év, de az Ő segítségükkel ott lehetünk a rajtnál! Valamint ezúton szeretném megköszönni a támogatóinknak, hogy bizalmat adtak számunkra és Boldog Karácsonyt kívánni nekik, és mindenkinek.

 

Köszönet a támogatóknak:

CQSZ Europe Kft.; AuTóthMosó Kft.; L + L 2006 Kft.; Bakó Rally Team; Mad985Photo

 

Szöveg: Tiba Anita

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top