• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Juhász Csaba: Azok a kis Bassanoi kanyarok

Juhász Csaba - Juhász Zsolt

CRASH-MEN TEAM KFT
Renault Megane RS Turbo
RallyCitta di Bassano
2014.09.25-27.



Tíz gyorsasági futamot kellett teljesíteni az Alpokban. Egyet pénteken, kilencet szombaton. Volt olyan szakasz ahol háromszor is mentetek testvéreddel, Zsoltival.


Kemény mezőnyben negyedikként értetek a szombat esti Célceremóniára.

Mesélnél ezekről a gyorsokról?

- Technikás, sok kanyarral tűzdelt szakaszok voltak, amik nagyon igénybe vették a gumikat. Ezek a pályák nem feküdtek annyira a Megane-nak, mint a Toscana-i gyorsaságik, ezért most nem tudtuk felvenni a versenyt a négykerék meghajtású autókkal. 

Sajnos az első négy szakaszon volt egy pici elektronikai problémánk, aminek következtében nem mindig működött az ALS. Ezt később a szervizesek orvosolták, ezért a második körben tudtunk is javítani az időkön, de ez is kevés volt  ahhoz, hogy felállhassunk a dobogóra.


Hogy tetszett a rendezés, a hely, a szervizpark, a légkör?

- A szervezés tökéletes volt, mint mindig, jó hangulatban végezték munkájukat a sportbírók és a rendezők. Bár hozzá teszem ez a Mitropa futamokon nem újdonság.

A Valstagna nevű gyors szinte megszámlálhatatlan kanyarral várt benneteket. Mennyire lehetett tempót menni ilyen szakaszon?

- Ez a szakasz volt a leghosszabb. Egy jó minőségű aszfalt gyorsasági, rengeteg erős kanyarral és 14 visszafordítóval. Az időjárás előrejelzés, mely 21 fokot jósolt, ellenére 33 fok meleg volt. Ennek köszönhetően ezen pályán, szinte elolvadtak a gumik. Ez volt talán az egyik oka, hogy lemaradtunk a többiektől. Mi közepes gumit vittünk, szerintem a kemény keverék előnyösebb lett volna. Miután a gumik ezen a gyorson elhasználódtak utána már sajnos a másik két szakaszon sem volt jó  a tempónk.  


A rajt és célceremónia a helyi várban került megrendezésre. Mennyit láttatok a várból?

- A várból nem túl sokat, mert mind a rajt, mind pedig a cél sötétben zajlott. A verseny sűrű időbeosztása miatt, pedig nem igen van időnk városnézésre.


Legközelebb hol láthatunk versenyezni?

- Az ADAC 3-Städte-Rallye Rally lesz a Mitropa következő és egyben utolsó futama, itt biztos, hogy indulunk. Mivel háromszor vettünk részt ezen a versenyen és még sosem értünk célba, ezért ez a futam különösen nagy kihívás számunkra. 



Köszönjük Partnereink segítségét!

 

- Hajósi Miklós - 





Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top