• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Balkáni rendezés

  1. november 5.

AS Rallyesport Europe

Porec Rallye, Beharangozó

Ollé Sasa- Berendi Dávid

Ford Fiesta S2000

 

A szezon végeztével egy jóízű autózásra készül az AS Rallyesport Europe versenypárosa Ollé Sándor és „beugró” navigátora Berendi Dávid. A balul sikerült és stresszel tűzdelt bajnokság végeztével egy jó versenyzésre vágyik a horvátországi Poreĉben.

 

Ollé Sasa- Berendi Dávid: „Régóta hívtak Szilágyi Janiék minket Horvátországba, nagyon szerették volna, hogy induljunk. Itt mindig nagyon jó a hangulat, a szervezés a versenyzőkért van és nem utolsósorban izgalmasak a pályák. Év végi felhőtlen autózásnak szánjuk a mostani indulásunkat. Pénteken este éjszakai gyorsaságikkal kezdődik a poreĉ-i viadal, ami idén kimaradt a Mecsek Rallye-n, hiszen pont az utolsó két gyorsasági előtt kellett kiállnunk a féltengely törése miatt. Az autót megcsináltuk, kicseréltük a féltengelyt, igaz azóta nem teszteltük, de a verseny előtti shakedown-on kipróbáljuk. Ezek a pályák az Eger rali szűk, parádsasvári részére hasonlítanak, ezért ugyanazokat a beállításokat használjuk, mint ott.

Most zajlanak a tréningek, nagyon élvezem, mert szeretem ezeket a keskeny, tempós, kanyarokkal tűzdelt, ritmusos pályákat. Teljesen idegenek a gyorsaságik, így úgy tervezem, hogy háromszor-négyszer átmegyünk rajta. Itt szerencsére nincsenek korlátozások, sem a sebességet, sem a mennyiséget illetően, abszolút érezhető, hogy a versenyzők érdekeit tartják szem előtt.

Nem az eredmény motivál minket, sokkal inkább egy gondtalan, felszabadult autózásra vágyunk. Horvátországban az Opátia Rallye-n már indultam, de itt Poreĉben ez az első alkalom.

A jobb egyből Berendi Dávid segít, mert Zsolti munkahelyi elfoglaltságai miatt nem tudott eljönni. Mellettem ő egy teljesen új navigátor, viszont a csapatunkban anno Gyarmati Arielnek diktálta az itinert.

Bevallom őszintén, már a Magyar Bajnokság végét nagyon vártuk, szerettük volna letudni a kötelező futamokat, de mindig előre nézünk, a jövőre koncentrálunk, remélem, 2016-ban jobb eredményeket tudunk elérni. Most viszont kell az, hogy rendet tegyünk a fejünkben, menjünk egy jót itt aszfalton, majd egy jót murván a Mikulás Rali keretein belül.”

További információ: Papp Zsuzsa +36-30-239-5827




Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top