• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Győzelemmel kezdtek be Hidegék

HIDEG RALLY TEAM – 7. Rally Kumrovec 2018, 2018. március 02-03.

Hideg Krisztián – Kerék István, Skoda Fabia R5

 

Az elmúlt hétvégén megkezdte a 2018-as rallyszezont Hideg Krisztián és Kerék István. A Korda Racing Team Skoda Fabia R5-ösét terelgető kettős a 7. Kumrovec Rallyn kezdte meg a bajnoki pontok gyűjtögetését – méghozzá a horvát bajnokságban. Céljuk ugyanis az, hogy megőrizzék itt bajnoki címüket, illetve, hogy az ERT abszolút értékelésében is elhódítsák ezt a nemes címet.

 

Hideg Krisztián: Nagy izgalom és várakozás előzte meg a 2018-as versenyszezonunkat, amit a 7. Kumrovec Rallyn kezdtünk meg, ezzel pedig elstartolt a horvát bajnokságban az idei pontgyűjtésünk.

Ez a futam egy sprintjellegű verseny, ahol idén már harmadik alkalommal indultunk, így igen jó tapasztalataink voltak a pályákról. Mondhatni, tökéletes rallys idő volt: 10 cm hó esett a verseny napjára a már amúgy is meglévő 30-40 cm-re. A dolog pikantériáját emellett az is adta, hogy nem lehetett szöges gumikat használni, így Monte-s, szög nélküli gumikkal kellett versenyeznünk.

A hétvége jól indult, ugyanis a két szakaszból álló prológot megnyertünk, így jó hangulatban folytattuk az éles küzdelmeket. Az első kör nagyon izgalmasra sikerült, hiszen még nagyon havasak voltak a szakaszok, különösen az északi lejtők, ahol így lefelé, a féktávokban elég óvatosan kellett közlekednünk. Már ekkor is láttuk, hogy nem tudjuk felvenni a versenyt a Niki Mayr-Melnhof, Thomas Zeiser párossal (akik egy Harrach-féle Ford Fiesta R5-össel indultak), hiszen nekik több tapasztalatuk van ilyen körülmények között, mint nekünk. Nem kockáztattunk, inkább a biztonságra autóztunk, aminek az eredménye az abszolút 2. hely, illetve a horvát értékelés elsősége lett.

Az eredménnyel elégedettek vagyunk, de a menetelés lehetett volna acélosabb is. Kezdésnek azért nem volt rossz, főleg, hogy a célt, amiért mentünk, azt el is értük, hiszen megnyertük a horvát értékelést. A csapatnak ez úttal is köszönjük, hogy egy tökéletes autót bocsátottak a rendelkezésünkre. Az pedig külön öröm, hogy a jó kocsihoz még megfelelő gumikat is tudtunk választani.

 

Kerék István: Bevallom, egy kicsit tartottam a hétvégi derbitől. Idén harmadik alkalommal voltunk Kumrovecben, és eddig 10-15 fokban, normális időben versenyeztünk itt, most viszont mondhatni, ítéletidő volt. Kétségeim voltak afelől is, hogy a futamot egyáltalán meg tudják-e majd rendezni – de dátummódosításra sajnos nem volt már lehetőség. A kudarcos időjárás ellenére azonban egy szuper versenyünk volt.





Amiért jöttünk, azt elértük, hiszen a horvát értékelésben elsők lettünk. Az igazsághoz azonban hozzátartozik az is, hogy a legnagyobb ellenfeleink, Prodan és Sebalj nem vettek részt a szezonnyitón, valamint Nikiék is igen profi csapattal álltak rajthoz.

Lényeg a lényeg: nagy a boldogság, hogy a Korda Racing ilyen szuper kocsit biztosított számunkra. Izgatottan várjuk Opatijaban a horvát bajnoki folytatását. Az idei célunk ugyanis az, hogy a horvát bajnokságban megvédjük a bajnoki elsőségünket, az ERT-ben pedig elhódítsuk az abszolút bajnoki címet.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Laurel Kft., Richmond Logistics, Hotel Parlament, Hotel Palazzo Zichy, Patócs Autóház Kft., Metálkontakt Kft., Mátrai Kft., Firebox Kft., C-Service Kft., Sky-Tools, Dornhof Nagy Und Partner Kft., Nagy József Auditor, Aktív Tours Kft., Continental Travel Kft., Aszú Étterem, Vázterv Mérnök Iroda Kft., Continental Group Kft., SRT Kft., Ventosus Kft., Moltech, Euroll Kft.

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top