• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ausztriában álltak dobogóra Molnár Pistiék…

Nagyon elégedett a Molnár Pisti és Bárdos Peti duó, akik a múlt hétvégén a 25. Herbst Ralin jártak Ausztriában. A srácok terve egy szimpla célba érés volt, de az élet megajándékozta őket egy abszolút 19. és kategória 3. hellyel is. 

 

Látom sikerült az ördögűzés, ami tervben volt.

- Igen, elzavartuk magunk mellől, elég volt belőle. Nagyon szép helyen sikerült az osztrák versenyen végeznünk, amit úgy gondolunk, már jócskán kijárt nekünk. Az abszolút 19. és a kategória 3. helyet kaptuk a kitartásunkért cserébe. De szerencse is kellett ismét hozzá, mert az autó megint betegeskedett kicsit, de tudjuk mi okozta a gondot, ezen változtatunk, és tuti megjavul. Egyébként üzemanyagellátási „bajságot” kaptunk ismét az égiektől, szóval mi az injektort úgy vesszük, mint más a cukrot – mondja Pisti nevetve. 

 

De megoldottátok… és hoztátok a formátokat?

- Igen, azért a futam elején, illetve végén is előjött ez probléma, de hála fel voltunk készülve, és volt nálunk alkatrész, így be tudtuk fejezni a versenyt. Annyira jól éreztük magunkat ebben a teljesen új környezetben, nem a megszokott pályákon menni, hogy elmondani nem tudom milyen feledhetetlen kaland volt ez számunkra. Már egyszer jártunk Ausztriában versenyen, ezért voltak apró emlékeink, most is annyira rugalmasan és flottul ment minden, mint anno. Jók a rendezések és a pályák egyaránt, jófejek az osztrákok, szóval szerintem ezekre van szüksége a versenyzőknek, hogy megkapják azt, amiért mennek…az élményért. 

 

Jól hallom a hangodon, hogy a szívetekbe zártátok… és visszatértek még?

- Persze…hiszen, ha akarnánk sem tudnánk titkolni, hogy mennyi pluszt kaptunk ott, és már másodjára. Nem szeretnék nagy szavakkal dobálózni, de aki járt már külföldi futamokon, azoknak van összehasonlítási alapja. Elvégre mi is a többi versenyzőtársak elmondásai alapján vetettük bele magunkat ebbe a megpróbáltatásba, és nem bántuk meg a döntésünket. Olyannyira nem, hogy ha csak rajtunk fog múlni, akkor itt tervezzük a folytatást 2023-ban. 

 

Mesélj az átvételekről, gyorsaságikról, szervizparkról.

- Minden rugalmas volt, fakultatív átvettünk mindent, az autó másnap átgurult az ellenőrzésen, aztán szombaton versenyeztünk. Négy gyorsasági volt, és úgy csinálták meg, hogy négy szakasz váltakozott, utána egy nagyobb másfél órás szerviz, aztán átköltöztek a másik helyszínre…és újabb pályákon mentünk felváltva. A szervizpark is jó helyen volt, szépen felsorakoztatva a versenyzők, már a nevünk kitéve, meg tudod ilyen apróságoknak tűnő dolgok, amik amúgy nem azok, szimplán részletgazdagabbak. Viszont pont ezek adják meg nekünk… versenyzőknek azt az érzést, hogy „helló ez értetek van, versenyzőkért”. Sőt a nézők számára is minden adott volt, mosdók, büfék…sörsátor, szóval le a kalappal.

 

Gondolom vittétek magatokkal azért a saját szurkolótáborotokat?

- Viccelsz, ha mi megmozdulunk, az ott kezdődik, hogy 15-20 fő, enélkül nem buli a buli. És képzeld pont úgy voltak megcsinálva a pályák, hogy láttak minket szinte az összes gyorsaságin, mert beültek a kocsiba és már ott is voltak a másikon. Tényleg szuper hangulatos versenyek ezek. Arról nem beszélve, hogy nagyobb kanyarokban büfé és minden, amire a szurkolóknak is szüksége lehet, ott van helyben, és nem kell sok kilométert megtenniük, vagy otthagyni a verseny nézést. Fenomenális hétvége volt, sok élménnyel… és végre eredménnyel. Köszönjük mindenkinek. 

 

Kicsit hessegessük el a rózsaszín felhőt ?, és beszéljünk a magyar valóságról, láthatunk még hazai futamon idén benneteket?

- Dehogy hessegeted, még úszkálunk benne kicsit, a többire meg ráérünk. ? Konkrét tervünk amúgy sincs itthon, majd összedugjuk a fejünket, de túl sok opció nincs… Mikulás és Szilveszter. Majd meglátjuk, most még archiváljuk az osztrák versenyen történteket – zárja le a beszélgetést Pisti elégedetten.



Reklámpartnerek: 

Strapa Pack Kft; Castellum Hotel Hollókő; MOLVI Plast Kft.

 

Szöveg: Tiba Anita

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top