• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Egy jót teszteltünk a Roma Rally-ra

A Casentino ralin járt a Juhász Csaba - Pásztor Tamás ralipáros. Csabival beszélgetek.



A pénteki napon két gyorsot teljesítettetek. A "Rosina" elnevezésű szakasz, hogy tetszett nektek? Sikerült-e jól beállítani a lámpákat?
- A lámpa beállítás nem volt tökéletes, de lesz még idő dolgozni rajta. Ez a két gyorsasági volt az első éles bevetés idén ezzel az autóval. Az első gyorsasági jobban sikerült, a második szakasz már nem annyira. Még nyomozzuk ennek az okát. Ki kell deríteni, hogy miért veszítettünk ott olyan sok időt.

 

Másnap szombaton csak délután kellett beöltözni a tűzállóba. Hat gyors várt rátok. Egyből egy 12 kilométeressel kezdtetek a "Caiano"-val . Ez jó kis szerpentines, de tempós részeket is tartalmazó pálya. Mennyire sikerült végig suhannotok rajta?
- Megpróbáltam jól bekezdeni, ennek a következménye volt jó pár hiba is, amit elkövettem. Majdnem neki mentem egy sziklafalnak is, de ez benne van, ha próbálgatjuk az autó határait. 



Következett egy szintén ismerős szakasz a Barbiano. Itt kétszer mentetek végig és négy másodpercet javítottatok is. Ennyire jó volt az itineretek? 
- A Barbiano jobban feküdt nekünk és a guminknak is. Szerintem itt jobb volt a ritmusunk, jobban eltaláltuk ezt a szakaszt. Számomra ez rallysabb pálya, a "Caiano" inkább pályaversenyre hasonlít.



A nap végére maradt a Híres 30 kilométeres TALLA gyors, ami éjszakai volt számotokra. Miként sikerült körbe találni?
- A lámpabeállítás itt sem volt tökéletes, de próbáltunk jó tempót autózni, ami aztán sajnos nem sikerült úgy, mint ahogy elterveztük. Túlerőltettem a dolgot és a végére elmelegedtek az első gumik. Így sok időt veszítettünk a gyorsasági végén.

 

A Mitropa Rally Kupában a hetedik helyen végeztetek. Ha újra rajtolnátok, mi az, amit megtudnátok tenni az előrébbjutásért?
- Nem volt rossz eredmény, persze most már tudnánk jobbat menni. A lényeg, hogy egy jót teszteltünk a Roma Rally-ra.



Végezetül a Toscnai raliversenyt, hogy értékelitek? Milyen volt a Mitropa vacsora?
- A verseny nagyon jó volt, mint mindig. Nagyon élveztük és az eredménnyel is elégedett vagyok. A Mitropa vacsoráért pedig ezer köszönet Droandinak, aki vendégül látott minket.

 

– Hajósi Miklós –

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top