• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Veszprémbe is a legtöbb pontért megyünk

23.Veszprém Rally-előzetes

Június második hétvégéjén kerül megrendezésre az idei év negyedik megmérettetése, a 23.Veszprém Rally. Az újabb murvás versennyel a bajnokság feléhez érünk és a másfélszeres szorzó miatt rendkívül nagy jelentőséggel bír ez a futam.

 

 

A Szombathelyitől teljesen eltérő jellegű szakaszok várják a mezőnyt, így a ráhangolódás itt is komoly súllyal nyom a latba. Szerdán a rendező által biztosított hivatalos teszten kezdődött Jani és Dani felkészülése a ralira.

Balogh Jani: „A mai teszten jól haladtunk, amit ki szerettünk volna próbálni azt sikerült is teljesíteni. Ezúttal a nagyobb hangsúlyt a gumikra fektettük, mivel különböző keverékeket raktunk fel és azok működését vizsgáltuk versenyhelyzetet szimulálva. A teszt az előzetes tervekkel ellentétben rövidebbre sikerült egy sajnálatos baleset miatt. A munka oroszlán része a pályabejárásra és az éles versenyre marad.”

A program az első napon a tavalyi Mikulás Rally egészét tartalmazza, ami nem lesz kis feladat a maga hét gyorsasági szakaszával. Vasárnap az előző évekből jól ismert három helyszín várja az állva maradt versenyzőket hat alkalommal.

Balogh Jani:„A Mikulás, de még a tavalyi Veszprém Ralis emlékeinket is félre kell söpörni a pályákat illetően, hiszen már a teszten teljesen más körülmények fogadtak minket, mint ahogy azt megszokhattuk. Érezhető, hogy egy hónappal korábban érkeztünk, az elmúlt évek Veszprém ralijaihoz képest. A pályabejárás folyamán újra fel kell dolgozni a gyorsokat és maximum csak egy alapot nyújthatnak az eddigi tapasztalataink. Egy teljesen új itinert fogunk felépíteni a mostani helyzetnek megfelelően és megpróbáljuk azzal megtalálni az optimumot az éles verseny folyamán.”

„Az első napot rendkívül nehéznek ítélem meg, mert az alacsony rajtszámunknak köszönhetően mi fogunk takarítani a mezőny előtt. Szoknunk kell ezt a helyzetet, hogy ennyire elöl megyünk és erre kifejezetten rá kell készülnünk. Egy jó alaptempót kell találnunk és egyenletes versenyzéssel ott maradni az élbolyban. Egy rendkívül hosszú verseny vár ránk és talán nekünk a második nap kedvezhet jobban. Eddig nagyon jól teljesítettünk és most is szeretnénk eredményesen zárni a hétvégét, de első sorban a kategóriára szeretnénk figyelni, bármiféle felesleges kockázatvállalás nélkül. Autógyilkosak a pályák, ami következtében egy pici hiba is elég ahhoz, hogy elhagyd az egyik kereked, vagy megüsd úgy a hűtőd, hogy ne tudd folytatni a versenyt. Szeretnénk újra minél több ponttal hazatérni és azokat a céldobón osztják! A teszten elszenvedett balesetük okán ezúton szeretnénk jobbulást kívánni sporttársainknak, barátainknak Hadik Andrásnak és Bessenyei Zoltánnak!”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top