• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Nemzetközi futamon zárják az idényt Turán Frigyesék

  1. RallyRACC - Catalunya
  2. 10. 20.

 

Nagy kaland vár Turán Frigyesre és Zsiros Gáborra, ugyanis október 22-25. között a spanyol Katalán Ralin állnak rajthoz a Ford Fiesta R5-tel WRC2 kategóriában.

 

A héten Spanyolországban rendezik meg a szezon utolsó előtti világbajnoki futamát, melyen magyar csapatnak is szurkolhatunk. Ami a pontversenyt illeti, túl sok izgalom ugyan nem maradt, mivel a 2013-as, 2014-es bajnoktól, Sebastien Ogiertől most sem veheti el senki a világbajnoki címet, ám ennek ellenére szenzációs vegyespályás futamokra számíthat mindenki. 

 

"Mindig nagy dolog egy magyar autóversenyzőnek, ha egy nemzetközi futamon autózhat, ez mindenkinek a legnagyobb álma. Boldogunk vagyunk és köszönjük a Tagai Racing Technology-nak és a támogatóinknak, hogy ez ismét megtörténhet velünk 2010 után. Nagyon várjuk, hogy Spanyolországban újra beülhessünk a Ford Fiesta R5 kormánya mögé. Minden bizonnyal egy érzelmekkel teli verseny lesz ez" - mondja Turán Frici.

 

A rali központi helyszíne ismét Costa Daurada, Salou tengerparti turistavárosa lesz. A verseny leglátványosabb pontja a híres El Molar hajtűkanyar, mely egy hosszú egyenest váltó szűk jobbos kanyarból és az azt követő szintén egyenes kigyorsításból áll. Ez a szakasz minden bizonnyal fokozza majd az izgalmakat.

 

"Már két teszten túl vagyunk, az aszfaltos nagyon jól sikerült, a murvás talajon viszont a múlt heti, itthoni időjárás miatt rendkívül nehéz dolgunk volt. Igyekeztünk megtalálni a legjobb beállításokat, várjuk, hogy kint Spanyolországban is tesztelhessünk. A futam különlegessége, hogy új abroncsot mutatunk be a Hankookkal, teljesen új a mintázata. Ezt természetesen meg kellett szoknunk, ezért próbáltunk a felkészülési idő alatt minél több ismeretre szert tenni a gumikkal kapcsolatban is. Nagyon kevés lehetőségünk lesz bejárni a pályákat, így a hibáinkat mindenképp minimalizálni kell" – folytatja Frici.

 

"Itthon meggyőzően teljesített az új abroncs, így bizakodóak vagyunk az idényzáró futamot illetően, de nem szeretnénk előzetes jóslásokba bocsátkozni. Célunk, hogy jól szerepeljünk, hibamentesen, gyorsan teljesítsük a szakaszokat. Ezért mindent meg fogunk tenni és reméljük, hogy magyar szurkolókkal is találkozunk" - teszi hozzá Zsiros Gabi.

 

A Katalán Rali idén is csütörtök este egy utcai bemutatkozással veszi kezdetét, ahol a pilóták olyan szakaszokon bizonyíthatnak, ahol korábban már négyszer is megrendezték a Spanyol Forma-1-es Nagydíjat. A pénteki nap főszereplője a murva lesz, de a Terra Alta szakaszon aszfalton is kipróbálhatják magukat a résztvevők. Ez a verseny leghosszabb gyorsasági szakasza (majdnem 36 kilométer), amelyen aznap kétszer is végighajt a mezőny. A második és harmadik napon teljes mértékben aszfalton zajlik majd a versengés. A csapatoknak így péntek este kell átalakítaniuk az autók beállításait murvásról aszfaltosra.

 

A katalán futamon több mint százan állnak majd rajthoz csütörtökön, a versenyzőknek 23 gyorsasági szakaszon át összesen 331,25 kilométert kell teljesíteniük. A rali teljes hossza: 1280,72 km. Az indulók között természetesen Sébastien Ogieren túl olyan nagy nevek is feltűnnek, mint a jelenleg második helyen álló finn Latvala vagy a ralivilágbajnokság történelmének legfiatalabb pontszerzője, a jelenleg harmadik Andreas Mikkelsen.

 

Köszönjük a Partnereinknek!

 

Forrás: Just Creative

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top