• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Ogier hetedszerre is a csúcsra ért

Mexikó Rali riportja

  1. március 16-19.

 

 

Sebastien Ogier jól megválogatta, hogy hol is indul idén. Monte-Carlo után Mexikóban ismét az első helyre futott be. Míg a Hercegségben kilencedszer, itt, Dél-Amerikában hetedszerre ért be elsőként a francia. Ezzel megelőzte nagy riválisát, Sebastien Loeböt, aki hatszor tudott Mexikóban győzedelmeskedni. A második helyen Thierry Neuville futott célba nagyon kis időkülönbséggel. A bronzérmes hely Elfyn Evansé, Ogier csapattársáé lett. A címvédő Kalle Rovanpera erőfeszítései a Svéd Rali után ismét a negyedik helyre voltak elegendőek. 

 

Az autó nagyszerűen ment a hétvégén. Ez egy hibátlan rali volt számunkra és a csapat számára.” – nyilatkozta tömören Ogier, aki ezzel a győzelemmel átvette az első helyet az egyéni ponttáblán. Mivel a következő ralin Horvátországban is rajthoz áll a francia, elmondása szerint emiatt is fontos volt számára, hogy hogyan szerepelt itt. Ő akart ugyanis elsőként indulni majd az aszfaltos megmérettetésen. Bár a rekordról nem beszélt, nyilván a hiúságát az is legyezgeti, hogy a nagy riválist, meg tudta előzni. 

 

Az első három helyezett szorosan egymás mögött ért célba. Thierry Neuville és Elfyn Evans különösen nagy csatát vívott a második helyért és végül a belga nagyon kis időkülönbséggel hozta be autóját az ezüstérmes helyen. A rajongók nem bánták ezt a csatározást, nagyon izgalmas véget hozott a négy napos megmérettetésnek. 

 

Kalle Rovanvera nem tudta felvenni az elöl menő trió tempóját. Kénytelen volt beérni a negyedik helyezéssel. Mögötte több mint egy perces késéssel futott be ötödikként Dani Sordo a Hyundai volánja mögött. 


Fotó: AmberPR

A nagyon durva murvás terep kifogott egy sor élmenőn, így vált lehetővé, hogy Gus Greensmith WRC2-es Skodájával az összetett hatodik helyen fusson célba. Mögötte két WRC2-es riválisa, Emil Lindholm és Oliver Solberg is részesült a dicsőségből. Ők is befértek az első tízbe. 

 

Ott Tanaknak rövid ideig tartott az öröme. Svédországi győzelme után itt csak a kilencedik helyig jutott. Még péntek reggel belefutott egy turbófeltöltő meghibásodásba, ami több, mint 14 perces veszteséget okozott a számára. Az első tizet a lengyel WRC2 sztárpilóta, Kajetan Kajetanowicz zárta.

 

A következő világbajnoki raliversenyre ismét öt hetet kell várnunk, 2023. április 20-23. között kerül megrendezésre az aszfaltos Horvát Rali. A koronavírus járvány kitörésének köszönhetően került be ez az európai helyszín a világbajnokság versenynaptárába és azóta is bent van. A szezon negyedik versenyeként kerül rá sor tavasszal a szomszédunkban. Ezúttal is ez lesz a szezon első teljesen aszfaltos futama, várhatóan tavaszi esős időjárási körülmények között. 2022-ben Kalle Rovanpera szerezte meg itt a győzelmet. Kérdés, hogy a Toyota világbajnoka végre megszerezi-e szezonbeli első győzelmét, vagy ezt is átengedi Ogier-nak.



2023-as Mexikó Rali eredménye

 

  1. Sebastien Ogier (FRA) GR Yaris Rally1 HYBRID 3:16:09,4
  2. Thierry Neuville (BEL) i20 N Rally1 HYBRID 3:16:36,9
  3. Elfyn Evans (GBR) GR Yaris Rally1 HYBRID 3:16:37,3
  4. Kalle Rovanpera (FIN) GR Yaris Rally1 HYBRID 3:18:04,7
  5. Daniel Sordo (ESP) i20 N Rally1 HYBRID 3:19:08,2
  6. Gus Greensmith (GBR) Fabia RS WRC2 3:28:40,9
  7. Emil Lindholm (FIN) Fabia Evo WRC2 3:29:13,8
  8. Oliver Solberg (SWE) Fabia RS WRC2 3:29:47,1
  9. Ott Tanak (EST) Puma Rally1 HYBRID 3:31:29,0
  10. Kajetan Kajetanowicz (POL) Fabia Evo WRC2 3:32:06,0

 

A világbajnokság állása

 

  1. Sebastien Ogier (FRA) Toyota Racing WRT 56 pont
  2. Thierry Neuville (BEL) Hyundai WRT 53 pont
  3. Kalle Rovanpera (FIN) Toyota Racing WRT 52 pont
  4. Ott Tanak (EST) M-Sport Ford WRT 47 pont
  5. Elfyn Evans (GBR) Toyota Racing WRT 44 pont
  6. Craig Breen (IRL) Hyundai WRT 19 pont
  7. Dani Sordo (ESP) Hyundai WRT 17 pont
  8. Esapekka Lappi (FIN) Hyundai WRT 15 pont
  9. Gus Greensmith (GBR) Gus Greensmith 8 pont
  10. Takamoto Katsuta (JPN) Toyota Racing WRT 8 pont

 

Gyártók

 

  1. Toyota Racing WRC 127 pont
  2. Hyundai WRT 100 pont
  3. M-Sport Ford WRT 73 pont

 

 

Forrás: facebook.com/amberprkft/

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top