• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A Mátrában ismét felbőgnek a motorok…

A Mátra kanyargós szerpentinjei adtak teret már az ORB, az RTE illetve a Sprint mezőnyének is egyaránt. Három év kihagyás után sokak örömére a Speed Rally Team-nek sikerül újra egy remekbeszabott versenyt rendeznie a  Mátrában a LiveWire Energy főtámogatásával. A versenyzők között akad olyan, aki rendszeresen koptatta már a gumikat ezen az aszfaltszakaszon és van, aki csak videókból ismeri a pályát. Úgy gondolom ettől lesz a rali látványban és meglepetésekben gazdag.

 

A technikás és gyors, egyben látványos részekben bővelkedő Mátrakeresztes – Mátraszentimre szakaszon a rendezőnek, Fodor Krisztiánnak 2011-ben tavasszal és ősszel is meg kellett rendeznie a sprint versenyt a nagy érdeklődésre valótekintettel.

Az áttekintő térképen látható a pálya teljes nyomvonala.


Mi is a LiveWire Energy?

LiveWire Energy rágócukor azonnali, hosszantartó és egészséges energiát ad – pontosan annyit, amennyire a testednek szüksége van. Kizárólag olyan összetevőket tartalmaz, ami szükségszerű a mindennapi őrületes életvitelhez – energiát és vitaminokat. A LiveWire Energy több sportágban megmutatja magát. Otthon van az autósportban, küzdősportban, testépítésben, wakeboardban és snowboardban is.

Az előnevezői listát tekintve, raliautók és géposztályok színes repertoárja fogja magát megmutatni a 2014. Július 19-20-ai hétvégén. A közel 80 versenyzőpáros között pályára lép a Livewire Racing Team színeiben, Erdélyi György - Dredán György kettős Lada 2107-el, Ferjáncz András - Földi Niki Honda Civic Type-R-el.

 

A látványról gondoskodik a közel 40 Lada, több mint 10 BMW, Mitsubishi, Subaru, Honda, Suzuki, Trabant stb.

A verseny egészében aszfaltos pályán zajlik, 4 gyorsasági szakaszon, összesen 37.4 km össztávon. Július 19-én szombaton az itiner kiadásával, adminisztratív illetve technikai gépátvétellel, majd pályabejárással veszi kezdetét. Ezt követően kötelező versenyzői eligazítás keretein belül a verseny rendezője felvázolja a megmérettetés főbb instrukcióit. Kapcsolódó rendezvényként szombaton 19 órai kezdettel Dübörgés Hétvége névre hallgató amatőr rock együttesek találkozója lesz a mátraszentimrei futballpályán.

Vasárnap reggel felbőgnek a motorok Mátrakeresztesen. Biztonsági okok miatt a verseny az SRT többi rendezésétől eltérően csak felfelé zajlik, ahogyan ezen a szakaszon már megszokott. A Mátraszentimrei Stop-tól a Safety Car felvezetésével jutnak el újra a versenyzők a lezárt szakaszon a Rajtba, ami szintén egy látványos momentuma a rendezvénynek.


A 2014-es évre jellemzően a Mátra RS sem maradhat ki a SportKlub csatorna közkedvelt műsorából a PowerTech magazinból. A hétvégén is érkezik a stáb három tagja a Mátrakeresztes Mátraszentimre szakaszra, az interjúkkal tűzdelt összefoglaló videó anyaggyűjtésére. Természetesen vasárnap a verseny teljes ideje alatt folyamatosan követhetitek a pályán történő eseményeket, illetve olvashatjátok a gyorsasági végén készített villáminterjúkat a Rallylive-on.



Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top