• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Készülnek az Eger-ralira

Fölösleges az ördögöt a falra festeni! Az Eger-rali szervezői szerint már javában zajlik az esemény előkészítése.


Mint arról már beszámoltunk: a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) 2015-ös évre vonatkozó előzetes versenynaptárában megjelent közlés szerint az Eger-rali a „Pénzügyi teljesítés hiányos” kategóriába kapott besorolást. A tavalyi év kudarcát követően a sportág szerelmesei körében ez ismét aggodalomra adott okot, azonban hiba lenne egyből a legrosszabbra gondolni.


 Pusztán adminisztrációs hiányosságokról van szó, az esemény rendezésével kapcsolatban valamennyi kiemelt partnerünk elkötelezettnek bizonyult – reagált a lapunkban szerdán megjelentekre a szervezők nevében Lakatos Róbert, aki 2004 és 2011 között kilenc éven keresztül az Eger-rali fő koordinátorának számított.

– Mindenki számára világos lehet, hogy ilyen esemény csak közös összefogással valósulhat meg, ezért az egri városvezetőkkel már december első felében tárgyalóasztalhoz ültünk, továbbá az Magyar Nemzeti Autósport Szövetség illetékeseivel és valamennyi üzleti partnerünkkel is egyeztettünk már. Egy sikeres rendezvény közös érdeknek tekintendő, amely a sportág népszerűsítésén túl számos turisztikai előnnyel is szolgál Egernek. Az előkészítő munka már elkezdődött, a tervezett programot kialakítottuk, még a különféle engedélyezések zajlanak. Jelen állás szerint úgy készülünk, hogy március 27. és 29. között a hevesi megyeszékhelyen indul a ralis idény.

 

Ha minden a tervek szerint alakul, még a félhold árnyéka sem vetül az autóverseny megyeszékhelyi lebonyolítására. Addig még felkel néhányszor a Nap. 

 

A szervezőkön kívül minap az egri önkormányzat is közléssel szolgált, mely szerint a városvezetés az Eger-rali megrendezése mellett áll, és a korábbiakhoz képest megemelt összeg szerepel majd erre a célra a városi költségvetési javaslatban, amelyről február 12-én dönthet a közgyűlés.

Az országos bajnokság második állomását április 24. és 26. között Miskolc térségében bonyolítják le.


Forrás: www.heol.hu

Írta:  Sike Károly 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top