• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kiss hatalmas volt a Hungaroringen!

Páratlan hétvége volt! Méghozzá Kiss Norbertnek köszönhetően, aki a kamionos Európa-bajnokság hungaroringi versenyhétvégéjén mind a négy futamon felállhatott a dobogóra. Két győzelem, egy második és egy harmadik hely volt a magyar pilóta mérlege – ennél többet, jobbat talán ő sem remélt, hiszen a fordított rajtrácsos második futamokon mindkétszer a nyolcadik helyről kellett megkezdenie a felzárkózást. 
 
 
Képek a versenyről: Kattints IDE!
 
 
Csakhogy…
 
Csakhogy a Hungaroring az a pálya, amelyen talán többet ment, mint a mezőny többi tagja együttvéve, és a Hungaroring az a pálya, amelyen minden szív érte dobogott. És voltak 22 ezren vasárnap (összesen pedig 32 ezren a két nap alatt), szóval elég nagy volt a támogatottság. A rajt előtt bizonyára hallotta is, a versenyek közben pedig talán érezte, és látta, hogy őrjöng a tömeg a lelátókon. (Mi ez, ha nem jó előjel a folytatást illetően…?)
 
 
A szombati első és harmadik hely után a vasárnapi napot is győzelemmel kezdte a magyar Európa-bajnok. Mondjuk simának nem volt sima verseny – és nem rajta múlt. Mert ő most is elrajtolt elsőként (ahogy illik), csakhogy két körrel később szükség volt egy újabb startra, mert Adam Lacko kamionja lángra kapott. Égett szépen, amíg el nem oltották, és miután bevontatták a depóba (a versenyt piros zászlóval félbeszakították), következhetett az újabb készülődés, az újabb idegőrlő pillanatok, miközben vártak a lámpa szabad jelzésére. 
 
 
Kiss nem jött zavarba, megint elment elsőként, és végig vezetve rajt-cél győzelmet aratott. 
 
„A legbiztosabb út az Európa-bajnoki cím felé, ha meg tudjuk nyerni az első versenyeket. Nagyon boldog vagyok, hogy sikerült” - summázta a történeteket a boldog győztes, akit Jochen Hahn és Stephanie Halm társaságában pezsgőzött a dobogón. 
 
 
„Játszottál velünk ezen a hétvégén, úgyhogy élvezd csak ki a pillanatot” – mondta neki sportszerűen Hahn a viadal után. 
„Nem csupán Norbinak, nekem is nagyon feküdt ez a pálya az első pillanattól kezdve, s mivel jóformán senki sem ismerte a Hungaroringet, tudtam, itt jó esélyeim lehetnek. Hamar megtaláltam az ideális íveket, és volt egy kis szerencsénk is” - nyilatkozta Halm, aki szombaton az Eb első női győztese lett, vasárnap pedig rátett még egy lapáttal és újra felállt a dobogóra. 
 
 
A fordított rajtrácsos viadalon aztán már nem volt elég csak jól elrajtolnia Kiss Norbertnek, hiszen a nyolcadik pozícióból várhatta a lámpa szabad jelzését. Küzdött, mint az oroszlán, és körről körre jött előrébb. „Az első kör volt talán a legnehezebb, mert nem vállaltam rizikót a rajtnál, úgyhogy hátra kerültem, minden egyes kanyarban meg kellett küzdenem a pozíciómért. Azután elkezdtem dolgozni azon, hogy felzárkózzak, és szerencsére sikerült. Az utolsó nagy ütközetet David Vrseckyvel vívtam, és abban benne volt minden, ami a kamionversenyzés sava-borsa. Négyszer vagy ötször összeértünk, végül azonban hibázott, és meg tudtam előzni. Antonio azonban már túl messze volt…” – mondta Kiss, arra utalva, hogy Antonio Albacete bizony kihasználta, hogy mögötte ádáz csaták dúlnak, és meglépett az élen. 
 
 
„Nyomtam a gázt, ahogy csak bírtam, mert tudtam, hogy Norbi nagyon gyors, és ha nem gyűjtök elég előnyt, utol fog érni. Eddig nagyon rossz hétvégénk volt, de felszívtuk magunkat a végére, és megérte, mert most nagyon édes a győzelem” – nyilatkozta Albacete, aki mögött tehát Kiss másodikként ért célba. 
Mindez azt jelenti, hogy a magyar Európa-bajnok ezen a hétvégén is a legtöbb pontot szerezte a mezőnyből, és tovább növelte összetettbeli előnyét – immár 119 ponttal vezet. 
 
 
Képek a versenyről: Kattints IDE!
 
 
KAMION EURÓPA-BAJNOKSÁG, 25-28. FUTAM, HUNGARORING
1. verseny: 1. Kiss Norbert (magyar, MAN) 25:56.339, 2. Hahn (német, MAN) 11.634 mp h., 3. Halm (német, MAN) 25.966 mp h. 2. verseny: 1. Antonio Albacete (spanyol, MAN) 26:09.184, 2. Kiss N. 4.256 mp h., 3. Vrsecky (cseh, Freightliner) 9.887 mp h. 
Az Eb állása: 1. Kiss Norbert 441, 2. Hahn 322, 3. Lacko (cseh, Freightliner) 321
 
 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top