• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Gorzó Zsolt : Sikeresen megtettem az első lépéseket

A LiveWire Team versenyzője illetve támogatója, Gorzó Zsolt a hétvégi Hungaroringen megrendezett RCM kupán megmutatta, hogy Suzuki Swift pilótájaként is megállja a helyét. A George Racing Team jóvoltából lehetőséget kapott a saját határai feszegetésének ezen formájára.  Természetesen felkészülésében és kitartásában a LiveWire Team tagjai mellett a LiveWire Energy termékei is támogatták.  Élményeiről Zsolt egy pár gondolattal számol be számunkra.

 

 

Hogy tetszett a hétvége?

A verseny minden egyes pillanata nagyon jó hangulatban telt, péntektől egészen addig, míg össze nem pakoltunk.  Igazából elégedett vagyok az eredményekkel, természetesen lehetett volna jobb is, tudom a hibáimat és, hogy hol hagyok benne sokat, de ez betudható a kevés versenykilométernek.

 

 

Hova sikerült kvalifikálni?

Kezdjük a péntekkel, hiszen akkor ültem először az autóban és pályaismeretem sem volt. Így mindhármunknak össze kellett szokni, sőt az első teszteket esőben kellett teljesíteni. Ezt követően sikerült pár kört száraz aszfalton megfutni, ahol sokat fejlődtem és kezdtem a féktávokat is jól felmérnem. A szombati időmérőn a 12. helyre pozícionáltam magam a 14-ből kezdőként.

Mi volt az első futamon?

Az első futamon a 9. helyet szereztem meg, viszont az egyik előttem végző büntetést kapott és ezzel a 8. helyre jöttem fel. Ennek eredményeképpen és a 8-as fordított rajtsorrend végett életem első versenyén pole-pozícióból rajtolhattam. Meg kell, hogy jegyezzem, nagyon sokan vágynak arra, hogy első helyről rajtolhassanak.

 

Mi történt a másodikon futamon?

Arányaiban jól sikerült a rajtom, tisztán el tudtam fordulni, ezt követően elrontottam a kanyar bejárati pontját és az ütközések elkerülése végett ez a lépés azt eredményezte, hogy visszasoroltam a mezőny végére.

 

Az utolsó futamon boxutcás rajtra kényszerültél. Miért?

Tulajdonképpen az ezt megelőző futamokon történt kontaktálások eredményének fogható fel, amit akkor nem vettünk észre. A két futam közt Park Ferme-ben várakoztatták az autókat és mindössze egy órával a rajt előtt adták ki őket, amelybe belefért az általános szerviz, de sajnos az utolsó pillanatokban vettük észre, hogy az autóból folyik az olaj, amit sajnos nem sikerült időben orvosolni. Ennek ellenére sikerült az előttem haladóval egy jót csatázni, aztán a sikán bejáratnál a féktávon megpördültem és a sóderágyban végeztem. Tehát hatalmas élményekkel gazdagodtam és azon leszek, hogy legyen folytatása.

 

Köszönöm a riportot!

Külön köszönet a George Racing Team-nek!

 

 

Partnereink:

Vitex Plus s.r.o., LivewireEnergy Kft., LiveWire Rally Team, Paragraf-MGIs.r.o., Rics-Cont Business Kft.,Print Profi, Bayer Trans Kft., Tartós-Produkt Kft., Europe Market s.r.o., Digital Fire Kft., FAIR Diszkont, Ensure Pénzügyi Szolgáltató Kft, Bionectar Kft.,Bakery Group Kft.,Duex Meta Kft., Duo Metal Kft., Brucker Plusz Bt., Hankook Tyres, Wellness-Info Kft., Aura System Kft., QuasarDatabase Systems Kft., Web – Factory kft, Székelyi Kamion Technikai BT, Hajnal és Kriszt BT, Ali Transport Kft, Inker BT, Pedro 2006 Kft, ZozoTrans Kft, Kolláth szerviz Kft, Moniktrans Kft, www.versenyfelszereles.hu, Admagic Kft.,Rácz-Trans Kft.,TS Handel Kft., Bézé Design Kft., Bézé Dekor Kft.

 

LiveWire Team Sajtófőnök: Krizsán Zoltán

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…
  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top