• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

TCR Europe - Pontszerzéssel nyitott Szabó Zsolt

Szabó Zsolt Dávid számára izgalmasan alakul ez a hét. Kedden bejelentette, hogy új partnerrel, a Fornettivel folytatja tovább a felkészülését. Csütörtök délután pedig azt, hogy visszatér a versenypályára, méghozzá a M1RA színeiben. Az első szabadedzésén 9. legjobb időt sikerült megfutnia, míg az első versenyén a 8 pozícióban ért célba, mellyel 15 bajnoki pontot zsebelhetett be. 

 

8 hónap kihagyás után ült újra versenyautóba Szabó Zsolt. A hétvégén kerül ugyanis megrendezésre a TCR Europe ötödik versenyhétvégéje, melyet ezúttal Oschesleben-ben bonyolítanak le a szervezők. Michelisz Norbert csapatának újonca számára eddig sikeresnek bizonyul a hétvége. 

„Egy hirtelen jött lehetőségnek köszönhetően csatlakozhattam a M1RA Motorsport csapatához, aminek nagyon örülök. Ez a hétvége számunkra arról fog szólni, hogy minél gyorsabban és jobban megszokjam az autó viselkedését és beleszokjak az új környezetbe.” – nyilatkozta Zsolt. 

Nos, a 23 éves miskolci versenyző számára nagyon is jól sikerült az akklimatizáció, mindössze 1.453-as lemaradással teljesítette az első szabadedzését. Ez az idő egészen a 9. helyig repítette a magyar tehetséget. Csapattársa, Luca Engstler az 5. legjobb időt futotta meg, 1:32:331-es körrel. 

A második szabadedzés, illetve az időmérő nem hozta meg a remélt eredményt, azonban az első versenyen Zsolti sikeresen megmutatta a kétkedőknek, hogy igen is jó döntés volt az Ő leigazolása. A 21. pozícióból egészen a 10 helyig küzdötte fel magát, azonban két autó kizárása miatt Zsolti a 8. helyen olvashatja a nevét. Ezzel 15 bajnoki pontot zsebelhetett be. Csapattársa sajnálatos módon nem tudta befejezni a futamot egy bal hátsó defekt miatt. 

„Mit is mondhatnék? Nagyszerű csapat, nagyszerű autó. Hatalmas örömmel tölt el, hogy újra vezethetek. Sajnos az időmérőn nem alakult minden a terveink szerint, de a versenyen megkaptuk a jóvátételt. Sikerült jó pár pozíciót javítanom és a TOP 10-ben végeznem. A hab a tortán, hogy megszereztem az első bajnoki pontjaimat is. Szeretném megköszönni mindenkinek a támogatást és a bíztatást.!” – büszkélkedett a M1RA versenyzője. 

A vasárnap megrendezésre kerülő második verseny 13:30-kor fog elrajtolni a német pályán. 

 

 Szöveg: Farkas Kitti – Szabó Zsolt Média 

Képek: M1RA Motorsport

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top