• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Szabó Zsolt – Vegyes hétvégén vagyunk túl

A TCR Europe spanyol versenyhétvégéje igencsak eseménydúsan alakult Szabó Zsolt és a M1RA Motorsport számára. Akcióban, illetve fordulatban most sem volt hiány. 

 

Az izgalmak már pénteken kezdetét vették, mikor is a szabadedzések végével világossá vált a magyar istálló előtt, hogy a technikai meghibásodás olyan mértékű, melyet csak cserével tudnak orvosolni. A motorcserét követően pedig a büntetés sem marathatott el. 

„Sajnálatos módon nem úgy kezdődött ez a hétvége, ahogyan azt elterveztük. A gyakorlások alkalmával észlelt problémák nem tették lehetővé, hogy maximálisan kihasználjuk a lehetőséget a pálya megismerésére. Persze a legfontosabb az volt, hogy minél előbb megoldódjon a technikai gát. Hatalmas köszönettel tartozom minden egyes csapattársamnak, hiszen éjt nappallá téve dolgoztak rajta…, példaértékű volt az a hozzáállás, amit tapasztaltam” – nyilatkozta a miskolci versenyző 

A szombati esős időmérőn Zsolti a 19. pozíciót szerezhette meg, viszont az első versenyen a büntetés miatt végül a 34. helyről rajtolhatott a 23 éves pilóta. Bravúros küzdelemmel 19 helyet javítva, 15. helyen, pontszerzőként láthatta meg a kockás zászlót. 

„Nagyon élveztem a versenyzést. Az autó remek lett. Gyors és nagyon jól megtaláltam vele a közös hangot. Ezt támasztja alá szerintem az eredményünk is. 34-ről sikerült felküzdenem magam a 15. pozícióig, mellyel egy bajnoki pontot is szerezhettem. Úgy gondolom, hogy a második versenyhétvégémen, valamint az elmúlt események ismeretében bizakodásra ad okot ez a teljesítmény…” – folytatta a magyar tehetség. 

Vasárnap 12:20-kor rendezték meg a Circuit de Barcelona-Catalunya aszfaltján a hétvége utolsó éles bevetését. Az akciódús, mozgalmas versenyt Szabó Zsolt nem tudta befejezni. Egy pozícióért vívott éles küzdelem során összeért Hyundai-os márkatársával. Az utolsó előtti körben biztonsági okokból kiállt a versenyből. Mivel nem volt pontszerző hely közelében, így nem lett volna értelme kockáztatni, hogy nagyobb baja essen az autónak. 

„A motorsport ilyen. Vannak eredményesebb napok és vannak olyanok, melyeket jobb, ha elfelejtünk. Igyekszem ebből a helyzetből is tapasztalatot meríteni. Igazából már fejben Monzában vagyok. Van még egy versenyhétvégénk, ahol sikeresek tudunk lenni. Az olasz pályát szeretem, az autó gyors… én pedig motivált vagyok, melyet annak a hatalmas támogatásnak köszönhetek, melyet a szurkolóktól és a csapatomtól kapok. Nagyon szépen köszönöm ezt. Igyekszem meghálálni” – zárta gondolatait Zsolt. 

A szezonzáró Olaszországban, Monzában kerül megrendezésre október 12-13. között. 

 

Szöveg: Farkas Kitti – Szabó Zsolt Média

Képek: Szabó Zsolt Média; TCR Média

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top