×

Figyelmeztetés

JUser: :_load: Nem tölthető be a következő azonosítószámú felhasználó: 698
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

ZENGŐÉK GYÁRI TÁMOGATÁSSAL INDULNAK A PURE ETCR-SOROZATON

Ott lesznek a frissen kiírt Pure ETCR-sorozat első szezonjának mezőnyében a Zengő Motorsport Cuprái, a magyar istálló nagy célokkal vág neki az elektromos túraautó-sorozatnak.

A Zengő Motorsport minden újítás mögé odaáll! Egyértelmű volt, hogy Zengő Zoliék részt szeretnének vállalni a WTCR mellett a túraautó szakág új versenyében, a kizárólag elektromos hajtású versenyautók számára kiírt Pure ETCR-sorozatban is.

 Fotó: Pure ETCR
 

A sorozatban három gyártó vesz részt, Zengőék a Cupra E-Racerrel állnak rajthoz, a spanyol gyártón kívül rajthoz áll még a Hyundai (Veloster N ETCR) és az Alfa Romeo (Giulia ETCR) is. A szabályok a versenyautók számára 300kw folyamatos erőt és maximum 500kw erőt 1200-as fordulaton engedélyeznek, az akksik kapacitása 65kw 800v-on. A versenyautók hátsókerék-meghajtásúak, és egy sebességesek.

 Fotó: Pure ETCR
 

Zengőék izgatottan várják az első versenyeket, a csapat természetesen már összeállt, a pilótákat a következő napokban a MOL Csapat oldalán mutatja majd be a magyar istálló. Annyit elárulhatunk, hogy érdemes lesz figyelni az oldalunk csatornáit.

A sorozat rendkívül érdekes Zengőék számára, hiszen a gyári támogatással rendkívül sokat segítenek a világ autós társadalmának azzal, hogy előre tesztelik a CUPRA bevezetésre szánt technikáját.  Az autók természetesen Zengő zöldek maradnak, de a CUPRA kérésére befedik majd gyári színekkel.

A PURE ETCR PROGRAMJA: 

Június 18/20 - Autodromo Vallelunga Piero Taruffi, Olaszország
Július 9/11 - Motorland Aragón, Spanyolország
Augusztus 6/8 - Copenhagen Historic Grand Prix, Dánia* (függ a pálya átalakításoktól)
Augusztus 21/22 – Hungaroring, Magyarország
Október 15/17 - Inje Speedium, Dél-Korea

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top