• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Parádés rajt és értékes pontok

A hétvégén Brno-ban rendezték az FIA CEZ F4 Championship második cseh fordulóját, az ország tradicionális, nagymúltú versenypályáján, az Automotodrom Brno-n. 

A bajnokság utolsó előtti fordulója két versenyfutammal a különösen izgalmas kanyarokkal, nagy szintkülönbségekkel állította izgalmas kihívások elé az F4-es mezőnyt is a jó öreg brno-i aszfaltcsík.

Közöttük a Gender Racing Team fiatal versenyzőjét, Michl Olivért is, aki F4-essel most először vágott neki a legendás cseh aszfaltcsíknak. Oliver a bajnoki tabella ötödik helyéről, hetvenhat ponttal várta a folytatást. Ezt a versenyhétvégét is egy meglehetősen feszes időterv szerint kellett teljesítenie a Gender Racing versenyzőjének és csapatának, hiszen mindkét versenyfutam a szombati napon került lebonyolításra. Pénteken nagyon hasznosnak bizonyult a három szabadedzés a lehető legjobb beállítások megtalálásához. Délután aztán az időmérő edzésen Olivér már a minél jobb rajthelyért harcolt a futamokra. Jó tempóban, az élmezőnyhöz bíztatóan közel, a hatodik rajthelyet sikerült megszereznie a rajtrácson.

A Brno-i versenyhétvégére sem maradt el az a kihívás, hogy egy versenynapon belül két bajnoki futamra is sor került. A hétvégén a szervezők mindkét F4-es futamot a szombati napra helyezték el a programban. 

Olivér nagyon motiváltan várta a szombati két versenyfutamot, hiszen már az elmúlt fordulókon is a csapattal nagyszerűen összedolgozva, általában nagyon jól megtalálták a tempót és a mostani időmérő eredménye is bizakodásra adott okot. Az első versenyfutamon a Gender Racing Team fiatal versenyzője egy pozíciót tudott javítani a rajthelyhez képest így az ötödik helyen zárta az első versenyfutamot.

A délutáni második versenyfutamon Olivér egy parádés rajtot vett majd egy kisebb hiba miatt vesztett pozíciót, de ezt követően remek előzéssel visszakapaszkodva a negyedik helyen zárhatta az utolsó előtti F4 CEZ versenyhétvégéjét a klasszikus cseh versenypályán.

Olivér nagyon pozitívan értékelte az eddigi talán legsikeresebb versenyhétvégét:

„Nagyon jól sikerült a Brnoi versenyhétvége, annak ellenére, hogy mennyi nehézség támadt az abroncsok gyors elhasználódása miatt. Csütörtökön és pénteken probléma nélkül lementek a szabadedzések. Utánuk következett az időmérő, ahol jó pozíciót sikerült szereznünk és meggyőződhettünk arról, hogy mennyire közel jártunk az élmezőnyhöz. A verseny végeredménye is jó lett egy gyors rajt és szép előzések után.”

A bajnokság zárófordulóján még három versenyfutam vár majd a mezőnyre melyeken eldőlhet majd a bajnoki cím és a további helyezések sorsa, amit Olivér a bajnoki tabella ötödik helyéről várhat kilencvennyolc bajnoki ponttal a „zsebében”.

 

- Gender Racing - 



Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top