• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Miklósy Tamás: „2015 valaminek a kezdete, és nem a csúcsa volt!”

A Tomracing Motorsport ismét átlépett egy küszöböt azzal, hogy versenyzői révén világ-, és Európa-bajnoki mezőnyben is bemutatkozhatott

 

 

Újabb esztendőt tudhat maga mögött a technikai sportok egyik legeredményesebb csapata, a Tomracing Motorsport. A gárda immár a legmagasabb nemzetközi szinten is letette névjegyét, hiszen versenyzői közül Kerényi Ádám a drift Európa-bajnokságon teljesített teljes szezont, míg Gyutai Adrián egyrészt bemutatkozott a gyorsaságimotoros-világbajnokságon, másrészt sikeresen teljesítette első évét a világ egyik legerősebb pontvadászatában, az olasz bajnokságban. Persze a hazai versenyeken is bizonyítottak versenyzőik, hiszen Kulman Miklós harmadik lett a stuntriderek országos bajnokságán, valamint számos kellemes pillanatot szerzett a szurkolóknak Kohári Zoltán (drag), Radák „Radír” János és Tápai Attila (drift). A Tomracing Motorsport csapatfőnöke, Miklósy Tamás azonban nemcsak a sportolók teljesítményére büszke, hanem arra is, hogy a gárda komoly gazdasági elismerésben is részesült, valamint megnyitotta a saját webáruházát.

 

- Immár nemcsak a hazai, hanem komoly nemzetközi versenyeken is jelen volt a Tomracing Motorsport. Mennyire elégedett az idén elért eredményekkel?

Miklósy Tamás: „2015-ben megpróbáltunk ismét előbbre lépni több területen is, ezért örültünk, hogy több versenyzőnk is nagyon komoly nemzetközi versenyen indulhatott. Pontosan tudtuk, hogy ez azzal jár, hogy a jövőbeli eredményesség reményében az első, úgynevezett tanulóévben a versenyző felvegye a ritmust, megszokja a légkört. Eddig nem az eredményesség volt a legfontosabb, ám jövőre az idei tapasztalatokra építve az a célunk, hogy sportolóink mielőbb versenyképes résztvevőivé váljanak az eddigieknél jóval keményebb sorozatoknak.”

 

- Kerényi Ádám révén a drift Európa-bajnokságon, míg Gyutai Adrián révén a gyorsaságimotoros-világbajnokságon is bemutatkozhatott a csapat. Nevezhetjük a 2015-ös évet ezek tükrében történelminek a Tomracing Motorsport eddigi életében?

Miklósy Tamás: „Minden évben megpróbálunk előbbre lépni és ennek egyik része az, hogy a versenyzők is haladjanak az egyre magasabb szintű versenysorozatok felé. Kerényi Ádám korábban is a drift Eb résztvevője volt, sőt, háromszoros Európa-bajnokként csatlakozott idén a csapatunkhoz, így az ő esetében maximum mi számítottunk újoncnak a kontinensviadalon. Adriánnál viszont ez az idei év nagy előrelépéseket hozott. Ő egy teljes szezont teljesített az olasz bajnokságban, ahol derekasan helyt állt, ráadásul a gyorsasági világbajnokságon is bemutatkozhatott, ami hatalmas dolognak számít. A csapatunk történetében ez mérföldkő, ami reményeink szerint sokkal inkább valaminek a kezdete, mintsem a csúcsa, megkoronázása volt.”

- Korábban főleg a motorsportban voltak jelen, idén viszont jóval erősebb volt az autósportban betöltött szerepük. Tudatos volt ez a váltás?

Miklósy Tamás: „Az autósportba való megjelenésünk először szinte magától jött, majd egyre inkább a tudatos terjeszkedés része lett. Mindig is közel álltak hozzánk a versenyautók is, és ahogy lehetőség adódott, itt is szerettünk volna bizonyítani.”

 

- Milyen tervekkel várják a 2016-os esztendőt? Bővül-e a sportágak száma jövőre?

Miklósy Tamás: „Jelenleg is folynak még az egyeztetések, de mindenképp szeretnénk előre haladni és minden szempontból fejlődni. Jelen pillanatban nincs szó új sportágba való belépésünkről, de a későbbiekben még ez is változhat. A 2016-os évünkben szeretnénk, ha eredményesebben szerepelnénk, mint idén, komolyan hiszek abban, hogy több kupát és érmet szereznek majd versenyzőink. Idén többször is technikai probléma akadályozta meg a még jobb szereplést, úgyhogy egy kicsivel könnyebb versenyszezonban reménykedünk a jövő évre.”

 

- Mit lehet már tudni a jövő évi felállásról? Kik lesznek a versenyzőik, és ők hol mérettetik meg magukat?

Miklósy Tamás: „Örülünk, ha a csapatunk esetleg tovább bővül, de mivel a növekvő létszám további terhet jelent munkában és anyagiakban egyaránt, ezért ezzel óvatosak vagyunk. A versenyzőkkel folytatott egyeztetések még nem zárultak le, ezért még a pontos létszám sem alakult ki, de célunk az, hogy a versenyzőinket egyrészt megtartsuk, másrészt egyre komolyabb szintet képviseljenek a sportágukban hazai és nemzetközi szinten egyaránt.”

 

- Mennyire segítette a csapat biztos hátterének építését, hogy év közben egy komoly gazdasági elismerést kapott?

Miklósy Tamás: „Folyamatosan dolgozunk azon, hogy a csapat hátterét biztosító támogatók elégedettek legyenek, és hogy ez a kör bővüljön is. A Bisnode gazdasági minősítése számunkra komoly elismerés volt, aminek kapcsán sok gratulációt kaptunk. Ha nem is számolható át forintra ennek a tanúsítványnak az értéke, biztos vagyok benne, hogy részét képezi annak, hogy a csapatunkat támogató cégek, cégvezetők bizalmát megőrizzük és a későbbiekben új támogatókat is megnyerjünk.”

 

- A csapat webáruházának megnyitásával mi a céljuk? Milyen meglepetésekkel szolgálnak a szurkolóiknak itt?

Miklósy Tamás: „A napokban indult el a csapat hivatalos webshopja, aminek az eddig felmerült igények kiszolgálása mellett célja a csapat népszerűsítése is. A már most is széles kínálatunkat folyamatosan bővíteni fogjuk, és remélhetőleg mindenki talál majd magának valami olyat az oldalon, ami kedvére való.”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top