• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Verstappen ismét nyeregben, ezúttal Japánban

Japán Nagydíj, Szuzuka

  1. április 7.

 

 

A Red Bull ismét leigázta a mezőnyt, ezúttal Japánban. Tavaly ősszel itt védte meg világbajnoki címét a csapat, s a két héttel ezelőtti ausztráliai fiaskót követően minden a megszokott mederben haladt a hétvégén. Max Verstappen és Sergio Perez az első két helyen futott célba Szuzukában. Ferrari-pilóta állhatott fel a dobogó harmadik fokára. Carlos Sainz ezúttal egy bronzérmes hellyel gazdagodott.

 

„Nagyon jól ment, azt hiszem a kritikus rész a rajt volt, hiszen elől kellett maradnom. Az autó egyre jobb és jobb lett a verseny során, lehet, hogy azért, mert a felhők előjöttek. Nagyon jól ment minden, a bokszbeállások is, a stratégia is. Nem is alakulhattak volna jobban a dolgok. Az ezelőtti futam egy kis visszaesés volt, de boldog vagyok, hogy visszatértünk a csúcsra. Nagyszerű szurkolók vannak itt, fantasztikus, hogy nyertünk a Honda számára.” – szögezte le a versenygyőztes holland.

 

A Ferrari botladozott a hétvégén, de a versenyen egyértelműen a második erővé lépett elő. Carlos Sainz mögött a negyedik helyen Charles Leclerc ért célba. 

 

Szép napos, meleg időben rajtolt el a mezőny vasárnap. Mindjárt az első körben összeért Daniel Ricciardo és Alex Albon autója és emiatt meg kellett egy rövid időre állítani a versenyt. Állórajttal folytatódott az 53 körös Japán Nagydíj. A Williamsnek nincs szerencséje az utóbbi futamokon, ahogy Daniel Ricciardónak sem.

 

Ausztrália után itt is Alex Albon törte össze az autóját, így ugyanúgy pont nélkül áll az egyéni ponttáblán, mint az a Daniel Riccardo, akinek ezen kívül még egy versenyen lesz lehetősége bizonyítani, hogy helye van az RB-nél, és egyáltalán a Forma-1-ben. Ha nem teljesít az ausztrál, helyét Liam Lawson veszi át.

 

Guanyu Zhou szintén nem ért célba, autójának sebességváltó meghibásodása miatt esett ki. 


Fotó: AmberPR

A McLaren pilótái nem tudták felvenni a harcot a Ferrari versenyzőivel. Lando Norris az ötödik, míg a hétvégén szülinapos Oscar Piastri a nyolcadik helyre vitte célba narancsszínű autóját. 

 

Az Aston Martinnál egyedül Fernando Alonso ért célba az első tíz között. Piastrival és George Russellel küzdött a veterán és győztesen került ki ebből a harcból. Alonso lett a hatodik, őt pedig Russell követi a hetedik helyen a Mercedes-szel. Russell csapattársa, Lewis Hamilton méltatlankodott, hogy rosszul időzített bokszbeállása miatt esett vissza a mezőnyben. A hétszeres világbajnoknak végül a kilencedik hellyel kellett beérnie.

 

Juki Cunoda zárja az első tizet. Az RB japán pilótája boldog lehet, hiszen első pontját hazai pályán szerezte meg. 

 

Az Alpine folytatta mélyrepülését. Esteban Ocon és Pierre Gasly a hátsó 15. és 16. helyeken értek célba. Őket csak Logan Sargeant nem tudta megelőzni a Williams volánja mögött.

 

Folytatás két hét múlva (2024. április 21.) Kínában. A koronavírus járvány kitörése óta nem járt a Forma-1 ebben az ázsiai országban. Az idei első sprintversenyes hétvége áll előttünk ott, ahol még soha nem volt ilyen sűrű a versenyhétvége.

 

2024-es Forma-1-es Japán Nagydíj eredménye

 

  1. Max Verstappen Red Bull + 1:54.23.566
  2. Sergio Perez Red Bull + 12.535
  3. Carlos Sainz Ferrari + 20.866
  4. Charles Leclerc Ferrari + 26.522
  5. Lando Norris McLaren + 29.700
  6. Fernando Alonso Aston Martin + 44.272
  7. George Russell Mercedes + 45.951
  8. Oscar Piastri McLaren + 47.525
  9. Lewis Hamilton Mercedes + 48.626
  10. Juki Cunoda RB + 1 kör
  11. Nico Hülkenberg Haas + 1 kör
  12. Lance Stroll Aston Martin + 1 kör
  13. Kevin Magnussen Haas + 1 kör
  14. Valtteri Bottas Kick Sauber + 1 kör
  15. Esteban Ocon Alpine + 1 kör
  16. Pierre Gasly Alpine + 1 kör
  17. Logan Sargeant Williams + 1 kör
  18. Guanyu Zhou Kick Sauber Nem ért célba
  19. Daniel Ricciardo RB Nem ért célba
  20. Alexander Albon Williams Nem ért célba

 

A világbajnokság állása

Pilóták:

 

  1. Max Verstappen 77 pont
  2. Sergio Perez 64 pont
  3. Charles Leclerc 59 pont
  4. Carlos Sainz 55 pont
  5. Lando Norris 37 pont
  6. Oscar Piastri 32 pont
  7. George Russell 24 pont
  8. Fernando Alonso 24 pont
  9. Lewis Hamilton 10 pont
  10. Lance Stroll 9 pont

 

Konstruktőrök:

 

  1. Red Bull 141 pont
  2. Ferrari 120 pont
  3. McLaren 69 pont
  4. Mercedes 34 pont
  5. Aston Martin 33 pont
  6. RB   7 pont
  7. Haas   4 pont
  8. Williams   0 pont
  9. Kick Sauber   0 pont
  10. Alpine   0 pont

 

Forrás: facebook.com/amberprkft/

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top