• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kiss Norbi szimulátoros tudása nem kopott!

Kiélezett és látványos csatákat hozott a Nemzeti SIM Liga első fordulója, amelyen a kétszeres kamion Európa-bajnok Kiss Norbert vitte a prímet. Nem meglepő, hiszen annak idején szimulátorbajnokból lett valódi versenyző.

 

Profi szimulátorbajnokság, profi autóversenyzőkkel, akik egyébként a kategóriájukból fakadóan nem találkoznának a versenypályán, ám a Nemzeti SIM Liga révén most összesodorta őket az élet. Ennek köszönhető, hogy elképesztően látványos csatát vívott egymással a kamionos Kiss Norbert és a túraautós Nagy Dániel – az időmérő edzésen utóbbi volt a leggyorsabb, a futamgyőzelmet azonban végül Kiss elhalászta az orra elől az első versenyen. Ki kell emelni, hogy Nagy Dani rendkívül sportszerű volt, mert egyszer koccant Kiss Norbival, kilökte a pályáról, de utóbb becsületesen „visszaadta” a pozíciót. 

„A szoftver miatt nagyon élethű az egész, és összetett maga a küzdelem is, izgalmas, látványos futamok zajlottak szombaton – mondta Kiss Norbi. – Többféle autó közül lehetett választani, miután a mezőny nagy része Audiba ült, én a Ferrari mellett döntöttem, hogy tudjak valami mást csinálni, mint a többiek. Az én autóm egyenesben kicsit gyorsabb, az Audi meg a kanyarokban – remélem, ez a döntés a későbbiekben is az előnyömre válik. Szoros volt az időmérő és szorosak voltak a versenyek is, nagyon élveztem őket, ami egyáltalán nem meglepő, hiszen én is szimulátorversenyzőként kezdtem annak idején…” 

A forduló második, fordított rajtrácsos futamán a végig kiegyensúlyozottan versenyző szimulátoros Tóth Dávid aratott győzelmet.

Hogy miben más ez a sorozat, mint a többi? 

Ahogy Kiss Norbert is említette, platform okán mindenképp, hiszen az iRacing a legélethűbb szimulátor – ezen gyakorol év közben Max Verstappen és Lando Norris –, vagyis szinte valós versenykörülmények között mérethették meg magukat az indulók, másrészt a hat héten át zajló bajnokság során a promóter TRP Hungary és a Fit4Race versenyfelkészítő program jóvoltából izgalmas nyereményekért harcolhatnak az indulók több, mint 1 millió forint értékben. 

A stúdióban Szujó Zoltán mellett a Formula–1-es Alfa Romeo-csapat szimulátorversenyzője, Bereznay Dániel, és Kismarty-Lechner Gábor ült elemzőként – a jó versenyek láttán érdekes beszélgetések alakultak ki közöttük. A levezető műsorban Bereznay már otthonról jelentkezett be, még épp az esti Formula–1-es e-sport viadal előtt, amelyen egy győzelmet és egy harmadik helyet szerzett a Leclerc, Norris, Giovinazzi fémjelezte mezőnyben. 

 

Az időmérő és a futamok eredményei alapján kialakult a sorrend az 1. forduló után:

  1. Kiss Norbi 49 pont
    2. Nagy Dani 38 pont
    3. Tóth Dávid 35 pont

 

 Az összesített végeredmény egy óvás miatt még nem hivatalos. Az esetet a Móni István FIA licenszes sportfelügyelő vezette csapat még vizsgálja.

 

A teljes élő adás itt visszanézhető:

https://youtu.be/yN295zgDmV4

 

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top