• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Újra a győzelem a cél

Maxx Race Team – LiveWire Mátra RS

Velenczei Ádám – Apkó András, Mitsubishi Lancer Evo IX


Tovább folytatja felkészülését az ORB-ben való debütálására Velenczei Ádám és Apkó András. A Maxx Race Team versenyzői a hétvégi LiveWire Mátra RS-n állnak majd rajthoz a Mitsubishi Lancer Evo IX-essel, ahol a felturbózott motor mellett Pirelli abroncsokat is tesztelhetnek. Céljuk most is csak egy: győzedelmeskedni a licenszesek között – s erre minden esélyük meg is van.


Velenczei Ádám: A hétvégi LiveWire Mátra RS-sel szeretnénk tovább folytatni a Kassa Rallyra való felkészülésünket. Navigátorként már kétszer rajthoz álltam ezen a futamon, de pilótaként most fogom először kipróbálni itt magam. Másképpen kell tehát majd feldolgoznom a pályát, és erőnlét tekintetében is nagyobb terhelés nehezedik majd rám. Mátrakeresztes egy igazi rallypálya, a maga nehézségével együtt – a szakasz közepén ugyanis rengeteg ritmusváltós rész van. Meg kell találni a pontos íveket és a megfelelő sebességet ahhoz, hogy sikeresen és minél gyorsabban tudjuk teljesíteni a távot.

A Mitsubishin annyi változtatást eszközöltünk, hogy a motorba kerül egy új turbó és 34-es szűkítőhöz lesz felprogramozva, mintha ORB-s, bajnoki futamon indulnánk. Teljesítményében ez jelent majd némi fejlődést, de ez a futam lesz majd a legjobb alkalom arra, hogy kipróbáljuk, mennyivel lesz erősebb a kocsi. Az előző megmérettetéshez hasonlóan most is Pirelli abroncsokkal sorakozunk majd fel a rajtvonalhoz, hogy a gumik tesztelését is folytathassuk. Ismét a licenszes kategóriába neveztünk, s a célom most is az lenne, hogy megnyerjük az összetett értékelésben a versenyt – akárcsak Szirákon.

Apkó András: Nagyon sokszor és sokféle autóval volt már szerencsém rajthoz állni ezen a versenyen, ezért nem gondolom, hogy nagy újdonságot tartogathatna számomra a Mátra RS. Igyekszem majd a tapasztalataimat átadni Ádámnak, hiszen ő pilótaként most fog először indulni ezen a futamon.

A pálya nagyon ritmusos, pont ezért nem is egyszerű megtanulni, s nem szabad félvállról venni. Főleg a középső rész az, ahol a pilótának sok mindent el kell vállalnia, a navigátornak pedig jó ritmusban kell bemondania az információt, különben nem sikerül abszolválni a szakaszt. Úgy gondolom azonban, hogy nekünk nem fog ez gondot jelenti.

Bízom benne, hogy tovább tudunk fejlődni és bizonyítani tudjuk majd a rátermettségünket. Jó csatákat és egy igazán hangulatos versenyhétvégét várok ettől a rendezvénytől. Az elsődleges célom a győzelem illetve a Pirelli abroncsok tesztelése, határainak feszegetése. Jó lenne már most megtalálni azokat a beállításokat az autón, amik ezekhez a gumikhoz a legjobbak, hogy a bajnoki, kassai fordulóra abszolút felkészülten tudjunk odaérni.


Partnereinknek köszönjük az együttműködést!

Sajtófőnök: Horváth Judit – Tel.: 30/533-9099; E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.; web: www.maxxraceteam.hu



Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top