• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Az év utolsó murvás futama következik!

December 6-7.-e között rendezik meg a 18. Mikulás Rallye-t. A Veszprém környéki futamon a Kovács - Istovics, az Osváth - Farnadi, a Borbás - Csáki, a Szvatek - Török, az ifj. Cseh - Németh és a Vígh - Mohácsi kettősök képviselik a Maricsek Racing Team-et.

A Mikulás Rallye össztávja 227 km, amiből a gyorsasági szakaszok 77 km-t tesznek ki. A Várpalota (11.8 km), a Gyártelep (6 km) és a Kislőtér (21.1 km) szakaszokat kétszer kell majd teljesítenie a mezőnynek. 

A Santa Domenica Rally Show-n használt Ford Fiesta R5-tel indul a Mikulás Rallye-n a Kovács Antal Istovics Gergő kettős. Kovács Anti kedvencei közé tartoznak a veszprémi pályák és reméli, hogy a horvát versennyel ellentétben ezúttal száraz murván autózhatnak majd.

„Mondhatjuk azt, hogy a Santa Domenica Rally Show egy teszt volt a Mikulás Rallye-ra. Veszprémben már jóval komolyabban kell venni a dolgokat, mint ahogy azt tettük Horvátországban. A Mikulás Rallye hiába egy buli verseny, van egy presztízs tétje is.

Nagyon nehéz bepozícionálni magunkat, mert a Mikuláson általában lazábbak a technikai szabályok és, mint ahogy én a korábbi években, úgy sokan nagyobb szűkítővel, vagy szűkítő nélkül mennek majd a Mitsubishikkel, így az R5 akár 150 lóerő hátrányban is lehet. Ha, száraz idő lesz, amire most kicsi az esély, akkor kijöhet az az előny, amit a Fiesta intelligens futóműve nyújt, az, hogy ezt az autót valamennyivel könnyebb úton tartani, mint a Mitsubishit. Rövidebbek a féktávjai és a nedves körülmények között pedig az erőhiány sem akkora hátrány. Azt gondolom, ez egy jó lehetőség lesz arra, hogy megnézzük, hogy hol a helyünk a mezőnyben egy ilyen autóval.”

Az Osváth Péter - Farnadi Ágnes páros számára hazai verseny a Mikulás Rallye, lévén Balatonfüred egy kőhajításnyira található a Veszprémtől, ráadásul a murvás szakaszok egyébként is fekszenek a Mitsubishis kettősnek. Farnadi Ági épp ezért már nagyon várja a hétvégi futamot.

„Igen, de a Mikulás Rallye-t mi nem gondoljuk egy tétversenynek. Nem is szoktunk hozzányúlni az autóhoz, marad ugyan úgy N csoportos, homológ autó. Szeretnénk kímélni a motort és egyéb alkatrészeket, így ennek fényében nem is várunk nagy eredményt. Általában mosolygós, vigyorgós, feszültségmenetes autózást szoktunk bemutatni, ahol belefér egy kis csúszkálás.

A lényeg az, hogy levezessük az évet. Az a legjobb az egészben, hogy itthon vagyunk, a saját ágyunkban aludhatunk, majd vasárnap reggel elmegyünk játszani egy kicsit. Mondhatom, hogy tényleg játszani, mert nem fogunk életre-halálra menni. Nyilván az embert motiválja az időeredmény is, de ez most abszolút másodlagos. Örülünk, hogy Várpalota szerepel a programban, jó élményeink vannak róla idénről, a Lőtér pedig egy klasszikus! Szeretjük, ismerjük. Lehet, hogy ott navigálnom sem kell, csak élvezni a sebességet!”

Akárcsak Kovács Antal, úgy Borbás Szabolcs és Csáki Richárd is részt vett a Santa Domenica Rally Shown. Ugyan apró hibák még előjöttek a teljesen újjáépített Lancer EVO VII-en, de azokat a szervizcsapat orvosolta, így minden adott ahhoz, hogy a fiúk jól szerepeljenek a Mikulás Rallye-n.

„A hét elején átnéztük az autót, amin kellett, azon módosítottunk és jó alaposan lemostuk! A futómű beállítások maradnak, úgy gondolom, hogy azt jól belőttük Horvátországban. Szeretném, ha ezen a versenyen az autó hibátlanul működne. Az idei évben voltak ugyan részeredményeink, megnyertünk két versenyt, de öt futamon kiestünk technikai hibák miatt, illetve egyszer én hibáztam. Éppen ezért remélem, hogy a Mikulás és a Szilveszter Rallye-k jól sikerülnek, és akkor valamilyen szinten megmentettük az idei szezont. A pályák ismerősek, én nem készülök olyan rettenetesen komolyan, egyrészt a munkahelyi elfoglaltságaim miatt, másrészt felszabadultan szeretnék autózni egyet.”

A Szvatek Zsolt - Török Attila azzal a Mitsubishi Lancer EVO IV/IX-sel vág neki a Mikulás Rallye-nak, amivel az év nagy részében Maricsek Miklós versenyzett.

„A Mecsek Rallye-n már mentünk ezzel az autóval. Akkor ültem benne először és rettenetesen tetszett! Nagyon jól viselkedett, jól fordult aszfalton, klassz volt. Biztosan jó lesz a murván is. Várom már a Mikulás Rallye-t, szeretem ezt a versenyt, szeretek murván menni. Az időeredményekkel nem akarok foglalkozni, persze azért megnézzük őket, de a legfontosabb, hogy jól érezzük magunkat és célba hozzuk az autót. Az eredmény csak másodlagos részünkről, pláne úgy, hogy ebben az évben csak kétszer ültünk versenyautóban.”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top