• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Remekül zártuk az évet a Mikulás Rallye-n

Hatodik helyen ért célba a Mikulás Rallye-n Herczig Patrik és Bán Viktor. A páros minden ŠKODA Fabia Rally2 evo-val megtett métert nagyon élvezett, a célban mosolyogva szálltak ki a versenyautóból.

A Mikulás Rallye-ra Herczig Norbert és Ferencz Ramón ŠKODA Fabia Rally2 evo-jára cserélte a Rally4-es autót Herczig Patrik. A hat gyorsasági szakaszból álló veszprémi versenyen hatodik helyen ért célba a duó, de az eredmény ez esetben másodlagos volt, a lényeg az volt, hogy az új autóval jó hangulatban zárja a szezont pilóta és navigátor, és ezzel megalapozzák a jövő évet. Sikerült!

Már a tesztet is nagyon élveztem. Apa beült mellém az első körre, utána pedig Viktorral mentünk. Természetesen már a teszt is nagyon nagy élmény volt. Óvatosan kezdtem, és az ötödik, hatodik körben éreztem a javulást. Elméletben már tudtam, hogy mit kell csinálni, hiszen többször ültem a jobb egyben, és most ezt kellett átültetni a gyakorlatba” – mondta az első kilométerekről Herczig Patrik.

A Mikulás Rallye hat gyorsasági szakasza 83 kilométernyi vegytiszta élményautózást jelentett a párosnak. Mindkét versenyző is fülig érő szájjal teljesítette a kilométereket, az esős-saras pályák sem zavarták őket.

Amikor egy-egy helyen úgy igazán kiadta, akkor hallottam Viktor hangján a lelkesedést. Ő pedig a verseny végén mondta, hogy amikor átnézett az arcomra mindig mosolyt látott a sisak alatt” – árulta el Patrik.

Bár örömautózásról szólt ez a november végi vasárnap, de vérbeli ralisként a szakmai értékelést sem hagyta ki Herczig Patrik.  

Az első körben volt egy kis köd, az zavart egy kicsit. Emiatt a féktávokat nagyon elspóroltam, sőt a következő szakaszokon is így volt. Talán az utolsó gyorsasági volt az, ahol már rövidebbeket fékeztem, de ott a gumik állapota miatt nem volt az igazi. Reggel feltettünk négy új gumit, és azzal teljesítettük a versenyt, a végére már nem sok maradt belőlük. Az első körben a Kislőtéren veszítettünk még sok időt, amikor utolértünk két autót. Összeségében sikerült folyamatosan gyorsulnunk is, ebben az is közrejátszott, hogy kicsit állítottunk az autón, és a persze mi is egyre jobban hozzászoktunk a ŠKODA Fabia Rally2 evo-hoz. A legnagyobb élmény az volt, hogy hátulról is érkezett az erő, ehhez igazán könnyű hozzászokni” – összegzett Herczig Patrik.

A Mikulás Rallye-val változatos és tanulságos évet zárt a csapat. A télen a 2022-es felkészülésre koncentrál majd a két versenyző, de az biztos, hogy ezekkel az élményekkel a hátuk mögött motivációból sem lesz hiány.

A 25. Mikulás Rallye végeredménye

1. Klausz Kristóf, Csányi Botond – ŠKODA Fabia Rally2 evo

2. Balogh János , Holczer Dániel – ŠKODA Fabia Rally2 evo +1p 09.7 mp

3. Csomós Miklós, Nagy Attila – ŠKODA Fabia R5 +1p 14.1 mp

4. Ollé Sasa, Czakó Janek – ŠKODA Fabia R5 +2p 17.3 mp

5. Tóth Tibor, Szabó József – ŠKODA Fabia R5 +2p 18.9 mp

6. Herczig Patrik, Bán Viktor – ŠKODA Fabia Rally2 evo + 2p 52.5 mp

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top