• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Élvezetes újdonság – A123 Teszt Rallye 2018

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY versenyzőpárosa Puskádi János és Gódor Barna vidám hangulatú menetpróbát tartott Orfűn az új Skoda Fabia R5-el. A napsütéses pályabejáráshoz képest a versenyen már vizes aszfalton kellett autózni, de így legalább könnyebb volt kilinccsel előre közlekedni a frissen homologizált 2018-as specifikációjú újdonsággal.    

A Puskádi – Gódor páros a 2018-as Skoda Fabia R5-el egy igazán jó hangulatú nyitányon esett át a hagyományos orfűi tesztversenyen, az A123 Teszt Rallye-n. Az R5-ös Fabia legfrissebb változata talán még nagyobb élményt nyújt, mint tavalyi elődje.

Az ERTH nem rég túladott a megmaradt korábbi versenyautóin, így az új szezont ismét új versenyautóval kezdheti Jani és Barna. A szándékok szerint hamarosan érkezik még egy példány a 2018-as specifikációból, így a csapat gyakorlatilag világszínvonalú kiszolgálásban részesítheti jövendőbeli partnereit.

A külső szemlélődők elmondása szerint is láthatóan fürgébb az új Skoda. Picit más a hangja is, de a megújult rajtprogram is lényegesen jobb rajtkészséggel vértezi fel a felfrissült modellt. A motor alacsonyabbra történt elhelyezésével jótékonyan javult az autó stabilitása és a megnövekedett nyomatékból adódóan komoly előnyt lehet kovácsolni a kanyarokból történő kigyorsítások alkalmával.

Puskádi Janiék mindent megtettek, hogy a kissé fagyoskodó nézőket kellőképpen szórakoztassák, ennek tanúbizonysága a Facebook-on is megjelent jó néhány videó felvétel, ahol a már jellegzetes Eurosol dekorációjú Skoda helyenként majdhogynem háttal érkezik a kanyarokba.

Nem is volt más célja a párosnak, minthogy belakják kicsit az új gépet. A tapasztalatok szerint még sokkal kezesebb lett az autó korábbi elődjénél és Jani vezetési stílusán is az látszott, hogy az eltelt néhány verseny nélküli hónapot követően igen hamar visszaszokott a tempóhoz.

Hogy mi lesz az idei év következő állomása, azt egyenlőre még jótékony homály fedi, de amint biztosat tudunk, mindenképp jelentkezünk.  

 

Csökő Zoltán

  

Az EUROSOL RACING TEAM HUNGARY ezúton is köszöni Partnereinek és Támogatóinak, hogy lehetővé teszik a csapat számára a csodálatos helyszíneken zajló nemzetközi versenyeken való részvételt.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top