• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Családi kör

Szilveszter Rallye – Beszámoló

Balogh János – Bodnár Edit
www.baloghjani.hu 


Az év vége sem maradt kihívás nélkül Balogh Janinak, hiszen nem csupán rajthoz állt a szilveszteri futamon, de egy újdonsült navigátort tudhatott maga mellett a Mitsubishiben. Edit számára sem Jani, sem az autósport nem volt ismeretlen, ám a navigátori feladatokkal most először próbálkozott. A közös futam jól sikerült, és végül az abszolút 4. helyen érkeztek meg a célba.


Az év legutolsó futamát ezúttal is a Hungaroringen kívül és belül rendezték meg, szombaton 7 és fél kilométert, majd vasárnap 46 és fél kilométert tettek meg azok, akik a céldobogóig jutottak. A csapat ezúttal kicsit módosított a személyi és technikai feltételeken, Tyutyu autójával vágott neki Balogh Jani, a jobb oldalon pedig párja, Bodnár Edit töltötte be a navigátori szerepkört.


Balogh Jani: „Régóta érett már ez a gondolat, most már kötélnek kellett álljak! Edit már tavaly is szeretett volna navigálni, és majdnem be is ült Gergő mellé, hogy tanulja kicsit ezt a dolgot, de aztán az élet másként hozta. Érdekli a téma, tetszik neki. Beesett ebbe az autósporos körbe, szereti csinálni, lelkes segítője a csapatnak és persze főleg nekem. Nem csak ott van a versenyeken, hanem tevékenyen részt vesz a csapat munkájában. Voltak már ilyen ambíciói, hogy szeretné élesben is kipróbálni magát, és végül ez a Szilveszter Rallye lett a remek alkalom, hogy együtt menjünk. Izgultam picit, hogy jól sikerüljön minden, de szerencsénkre hozta azt az élményt ez a történet, amit szerettünk volna belőle kihozni.


Enyhe, téli körülmények között zajlott a 2013. évi Szilveszter Rallye, párás, ködös, nyálkás, napsütéses időben. Kellően nehéz feladat várt tehát a versenyzőkre, hogy így teljesítsék az év végi futamot, de szerencsére a Balogh Jani – Bodnár Edit párosnak tényleg jól sikerült minden.


Balogh Jani: „Szombat este későn indultunk el a fordított sorrendben történő rajtolás miatt, és komoly kihívás volt ez mindkettőnk számára. Nekem azért, mert tudtam, hogy a háromszori pályabejárási lehetőségből adódóan a sötétben Editnek ez több lesz, mint feladat, ezt elmondani, abszolválni, nekem pedig a korlátozott látási viszonyok miatt kellettek az információk. Minden érzékszervem 110 %-on működött, hogy végig tudjunk menni. Adódott egy pici kalandunk is, mert 150-nel sikerült tolatni, úgyhogy volt némi veszély, amit hárítani kellett.  Szerencsére Edit nem vett észre ebből az egészből semmit, vagy legalábbis nem volt rá ideje, hogy felmérje, mekkora a baj. Picit elgumiztuk magunkat az első gyorson, sokat dilemmáztam, hogy intermédiával, vagy puha slickkel menjünk, én arra számítottam, hogy fel fogja szárítani a pályát a mezőny, de végül a pára makacsabbnak bizonyult, mint gondoltam, és az élmezőnyhöz képest szenvedtünk egy 10 másodperces hátrányt, amin másnap már csak tizedeket tudtunk faragni.”


Vasárnap reggel ködben, 0 fok körüli hőmérsékletben kezdtek neki a versenyzésnek, és a kitűzött 6 gyorsasági szakasz teljesítésének. A páros az első gyorsasági szakaszon nyerni tudott, ami jó előjelnek tűnt, de a ring belső körével már kevésbé voltak elégedettek, ott nem jöttek ki azok az előnyök, ami az autó beállításából adottak.


Balogh Jani: „Tyutyu autójával mentünk most, így ez olyan „átszoktató” volt a részemről, de végig élveztük a versenyzést. Jól mentünk, és az intermédia is jobb választásnak bizonyult, bár az utolsó körre talán a puha slick jobb lett volna, de végül úgy döntöttem, hogy ha már az eredménylistán sokkal előrébb nem tudunk kerülni, akkor ezt a napot inkább a Hankook abroncsok tesztelésére szánom. A mögöttünk lévőkkel tudtuk tartani a lépést, arra kellett koncentrálni, hogy ne hibázzunk. Az autóval is sikerült foglalkoznom, és a végére elmondhattuk, hogy a kellemeset összekötöttük a hasznossal. Editnek pedig remélem egy rendkívüli élményt tudtam nyújtani! Kitűnő évzáró rendezvényen vehettünk részt!”


A csapat készülődik a folytatásra, az elsődleges tervek között továbbra is a hazai bajnokságban indulás szerepel, de egyelőre még „várakozó üzemmódban” vannak, hiszen a kiírások nélkül még nem lehet tudni, hogy vajon 2014-ben milyen körülményekhez kell igazodniuk.


Balogh Jani: „Nagyon kiegyensúlyozott és jó csapatot tudtunk létrehozni az elmúlt 2-3 év során, ezt a munkát szeretnénk a továbbiakban folytatni! Bízunk benne, hogy a szövetség által kiírt bajnokság lehetővé teszi, hogy az élmezőnyben tudjunk ugyanezekkel a feltételekkel menni. Hogy mi lesz, az a következő hónapokban fog kiderülni, várakozunk, de ez a labda most nem nálunk pattog. Bízom benne, hogy egy jó bajnokságban tudunk majd a jövőben is szerepelni!”
A bajnokság lezárult, a 2013-as év véget ért, most mindenki számára jöhet egy kis pihenés, hogy a jövőben is maximális odaadással tudják folytatni a versenyzést.


Balogh Jani: „Most jött el a pillanat, amikor tényleg szeretném megköszönni mindenkinek az egész éves munkáját! Maximálisan köszönöm mindazoknak, akik részt vett ennek a projektnek a megvalósításában, mert sokat dolgoztunk és sokat haladtunk! Voltak jó pillanatok és kevésbé jók az évad során, de úgy érzem, hogy amit kellett, azt teljesítettük és jól csináltuk, amit csináltunk. Bizakodó vagyok a jövőre vonatkozóan!”
Boldog Új Évet Kívánunk!

 


Szilveszter Rallye – Végeredmény

1. Turán Frigyes – Csökő Zoltán (Peugeot 207 S2000)

2. Beppo Harrach - Leopold Welsersheimb (Mitsubishi Lancer)

3. Ifj. Cseh Vilmos - Fejes Gábor (Mitsubishi Lancer)

4. Balogh Jani - Bodnár Edit (Mitsubishi Lancer)

5. Ifj. Vincze Ferenc - Kuti Péter (Mitsubishi Lancer) 6. Ifj. Ranga László - Benkő András (Mitsubishi Lancer)

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top