• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Kilinccsel előre az FRT-n!

Egyenesen egy méter sem, avagy kilinccsel előre!

Szűcs Alex élménybeszámolója az FRT Kupa után.


Szűcs Alex

Merkur XR4Ti

Marso Racing Team


Kedves Alex!

Mesélnél a portálolvasóknak a hétvégi versenyedről?


Igen, szívesen!


Akkor kezdem az elején..

- Mivel az autót már pénteken kivittem magammal ezért szombaton reggel 7 körül mikor elsőként megérkeztem még jégkaparással kezdtem de már akkor is látszott hogy egy szép napnak nézünk elébe. Mivel az összes szerszám, gumi, sátor a szervizbuszban volt amivel a "szerelő-főző" csapat érkezett egy kicsit később ezért addig elintéztem a nevezéseket és átvettem a rajtszámokat.

- Közben a "team" is megérkezett és egy gyors kipakolást-sátorállítást követően megejtettünk egy futómű állítást, mert volt egy kis gond a kormányközéppel. Mivel kb 1 óra csúszásban voltunk, sietve meg is kezdtem az edzőkörök lefutását amikor is már számos hibával kellett szembesülnünk. Melyeket elvileg már orvosoltunk a versenyt megelőző 2 hétben. Ilyen volt például az olajcsöpögés megszűntetésére szolgáló karter tömítés csere, ami olyan jól sikerült hogy most már csak a nívópálca mellett fröcskölt kifelé, tehát nyakig olajos volt minden egy-egy kör után de sikerült lokalizálni és megszűntetni. Az olajpumpa is magára talált ami mindjárt eredményezett is 70 fokos olajnál alapjáraton egy 3-4bar-os olajnyomást, aminek hatására a nem túl fiatal turbó csapágya mellett sikerült is utat találnia magának. Ezért amíg be nem melegedett rendesen úgy füstölt mint amit felgyújtottak, de ezzel sajnos nem tudtunk mit kezdeni.

- A nagy versenyzői létszám hatására egész komoly sorállás alakult ki a rajtoltatóban ezért nem is sikerült az összes edző kört lefutni de nem bánkódtam mert addigra már sikerült pár tiszta kört menni.

- Máraz első futam előtt látszott hogy bár 12 kereket vittünk ki felszerelve kevés lesz ha nem spórolok egy kicsit a gázzal ezért így is tettem, amikor is az első futam felénél már egy igen furcsa zajra lettem figyelmes hátulról amit először defektnek gondoltam ezért inkább elvettem és begurultam a depóba ahol is már mindenki furcsán kémlelte az autó alját ebből sejtettem hogy nagyobb a baj mint gondoltam. Kitekeredett a diffi hátulját felfogató csavar ezért a hátsó hajtás a betonon folytatta a hátralévő távot és nagy szerencsénkre nem tört el, így a csavart pótolva vissza tudtuk rakni a helyére.

- A további felfutások során már a technikai malőrök elkerültek így tudtam kicsit koncentrálni a vezetésre is aminek köszönhetően körről körre tudtam gyorsulni annak ellenére hogy elsősorban a "kilinccsel előre" szlogen járt a fejemben hiszen a nézők sem véletlenül állnak a pálya szélén..

- Összefoglalva egy nagyon jó és tanulságos versenyen vagyunk túl ami bizakodásra ad okot az autó tavaszi átépítésével kapcsolatban hogy jó irányba haladunk, mert továbbra is "kezesbárányként" viselkedik a pályán.


u.i.: Tanulság még hogy be kell tervezni egy tartalék szakácsot is ha nem délután 3-kor akarunk ebédelni, arra az esetre ha esetleg a fő séf egy óvatosan átmulatott éjszakából érkezne meg reggel.

Támogatóid?

- A támogatók névsora egyenlőre nem túl hosszú de folyamatos egyeztetések folynak. Már egy ideje Marso Racing Team néven jelenünk meg a rendezvényeken aminek köszönhetően nagyon sok felszerelést és segítséget nyújt a névadó gumis cég, illetve nagyon sokat köszönhetek még a FatfishGarage-nak akik az autó felkészítésében nyújtanak nagy segítséget. Nagyon sok abroncsot használunk el a hátsó tengelyről ezek pótlásáról a Székely gumiszerviz gondoskodik, ha kell éjt nappallá téve az utolsó pillanatban is ezért mondhatjuk azt hogy a műsor nem jöhetne létre ilyen segítőkész barátok és elkötelezett rajongók nélkül. 



- Hajósi Miklós -


Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top