• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Nem jött össze a döntős szereplés Szabó Krisztiánnak Belgiumban

Felemás véget ért az amúgy is felemásan indult hétvége a címvédő Szabó Krisztián számára a ralikrossz Európa-bajnokság Super1600-as kategóriájának idei második állomásán, a belga Mettet-ben.
A Volland Racing 24 éves versenyzőjének nem sikerült továbbjutnia az elődöntőből, de az eredmények nyomán annyira összekavarodott a mezőny, hogy az összetettben nem nőtt jelentősen a címvédő hátránya az élen álló riválishoz képest.
Pénteken a szabadedzés nem sikerült túl jól Krisztiánnak, de a délutáni első kvalifikációs futamot (Q1) már a második helyen zárta. Szombaton aztán az ütközésekkel és féltengely-töréssel tarkított második kvalifikációs futamon elért időeredménye az összetett 18. helyére volt elég, de aztán a Q3-ban már harmadik, a Q4-ben pedig ötödik volt az összesített rangsorban a magyar pilóta.




Mindez azt jelentette, hogy a továbbjutás igazán egy pillanatig sem forgott veszélyben Szabó Krisztián számára, aki a vasárnapi első elődöntőt a harmadik pozícióból kezdhette meg.
A fináléba kerülésért vívott csatában aztán jött az újabb fekete leves, a rajtot ugyanis jól kapta el a címvédő, s már éppen azt tervezte, hogy a második kanyarban hogyan fordul el elsőként, amikor ketten is meglökték, ez pedig pozícióvesztéssel járt a számára. Ellenfelei ráadásul egy szervizútra lökték ki, ahonnan csak ötödikként tudott visszatérni. Innen már nagyon nehéz volt előreverekednie magát, ráadásul az előtte haladó lett riválisát hiába intették ki fekete zászlóval, ő a célba érkezésig nem hagyta el a pályát, de a futam után természetesen kizárták.





Szabó Krisztián így negyedikként zárta az elődöntős futamát, s így nem sikerült bekerülnie a döntőbe, ahol viszont az összetettbeli legnagyobb riválisa, a dán Ulrik Linnemann csak hatodik lett, így az Európa-bajnoki pontversenyben összerázódott a mezőny, s az első öt helyezett kilenc ponton belül áll.
„Minden évben van egy hétvége, amelyen nem sikerül bejutnom a döntőbe, nagyon remélem, hogy az idén ez volt az, és a továbbiakban már nem alakul így egyik verseny sem. A csapatom számára sem ez volt az év futama, csapattársam, Artis Baumanis ugyanis a döntőben felborult, így aztán az én versenyautómon túl az övé is össze-vissza tört ezen a hétvégén. Szerencse a szerencsétlenségben, hogy a mezőny ezen a versenyen összekeveredett, így az összetett pontversenyben nem vészes a lemaradás, és a második helyezett Linnemanntól csak négy ponttal maradok el” – értékelte a belga versenyhétvége történéseit Szabó Krisztián.





Az Európa-bajnokság egy hosszabb szünet után július első két napján Svédországban folytatódik.
Ralikrossz Eb, 2. forduló, Belgium, Super1600, végeredmény:

1. Kasparas Navickas (litván, Skoda Fabia),
2. Janno Ligur (észt, Skoda Fabia),
3. Jussi-Petteri Leppihalme (finn, Renault Twingo)
Az összetett állása 2 verseny után (még 4 van hátra): 1. Navickas 50 pont, 2. Ulrik Linnemann (dán, Peugeot 208) 45, 3. Leppihalme 44, 4. Artis Baumanis (lett, Skoda Fabia) 44, 5. Szabó Krisztián (Skoda Fabia) 41

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top