• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

HERCZIG NORBIÉK EGÉSZ ÉVBEN EZT A HÉTVÉGÉT VÁRTÁK

A rali Európa-bajnokság utolsó futama előtt a MOL Racing Team megdöntheti tavalyi eredményét, de Norbiék elsősorban a magyar közönség miatt várják a nyíregyházi futamot.

Herczig Norbert és Ferencz Ramón az idei utolsó Európa-bajnoki futamukra készülnek, és bár maga a megmérettetés egyáltalán nem szokványos, a négyszeres abszolút magyar bajnok pilóta ugyanúgy készül a nyíregyházi versenyre, mint bármelyik másikra. Pedig a helyszín nemcsak azért fontos, mert ERC-futamot rendez Magyarország, hanem Norbi számára más okból is.

“Tíz évvel ezelőtt pont itt, a Nyírség Rallyn szereztem meg pályafutásom első abszolút magyar bajnoki címét”- mondta széles mosollyal Norbi, akit a pályabejárás közben értünk utol Nyíregyházán. “Ennél azonban most sokkal fontosabb, hogy végre magyar közönség előtt mehetünk. Ez az, amiért ezt a versenyt különösen vártuk, nem a nosztalgia miatt” - mondta a MOL Racing Team pilótája.

A HAZAI PÁLYA ELŐNYE?

Nyíregyháza klasszikus magyar helyszín, bár a bajnoki naptárba csak tavaly tért vissza egy rövidebb szünet után. Nem mintha ez Norbiéknak sokat segítene, hiszen tavaly nem mentek a magyar bajnokságban (leszámítva a veszprémi murvás kalandot, ahol a MOL Racing Team pilótája bizonyíthatta, hogy pilótának és sportembernek is kiváló), de hazai pályán mindenképpen arra számítanak, hogy jól fut majd a szekér.

 
Fotó: MOL Racing Team
 
“Parádés tesztet tudhatunk magunk mögött, nagyon hasznos volt a gyakorlás, legalábbis a várható időjárási körülmények tesztelését tekintve biztosan. Mentünk tegnap szakadó és szitáló esőben, ködben és sötétben, valamint saras és felhordásos pályaszakaszokon is. Most már csak egy jó itinert kell összeraknunk, és azt mondhatom, készen állunk.”

“A szervezők nagyrészt a tavalyi nyomvonalakat használják, bár van olyan gyorsasági szakasz, amit megfordítottak, és persze vannak új részek is. Van olyan szakasz, amivel kapcsolatban van tapasztalatom, hiszen 4-5 évvel ezelőtt mentem rajta, de ez nem olyan óriási hatalmas előny egy ilyen hosszú versenyen”- magyarázta Norbi.

 
Fotó: MOL Racing Team
 
“Szerintem a mezőny nagyon fogja szeretni a nyíregyházi versenyt. Roppant változatos pályákat raktak össze a szervezők, lesz itt minden, ami kell: vannak tempós, széles részek, aztán a fák között, igazi ralis hangulatban kell szűk pályákon menni, ráadásul egy gyorsasági szakaszon belül is sokat változhat az útburkolat minősége. Nem könnyű verseny, inkább technikásnak mondanám.”

AZ ABSZOLÚT ÖTÖDIK HELY IS ELÉRHETŐ

Norbiéknak egy kicsit peches szezonjuk volt idáig. Volt itt minden a defekttől a motorhibán át egy stábtag hibája miatti büntetésig, az utolsó verseny előtt mégsem áll rosszul a tabellán a MOL Racing Team. Norbiék jelenleg a 11. helyet foglalják el, de öt olyan pilóta is van előttük, akik csak egy-egy versenyen indultak el, és ott sok pontot szereztek, így fordulhatott elő, hogy mindössze öt pontra vannak az ötödik helytől.

 
 
Fotó: MOL Racing Team
“Először is azt szeretném, hogy végre legyen egy teljesen problémamentes versenyünk. Fél szemmel persze figyeljük a tabellát is, de inkább egy jó versenyt szeretnénk menni, hogy megmutassuk magunkat a magyar közönségnek is. Régi álmom volt, hogy megéljek egyszer egy nemzetközi versenyt magyar szurkolók előtt, hazai környezetben, és úgy néz ki, ez most megadatik. A többi rajtunk múlik” - tette hozzá elszántan Norbi.
 

A MOL Racing Team pilótája tavaly a hatodik helyen zárta az Európa-bajnokságot, holott kétszer is a dobogóra állhatott. Idén az összképet tekintve jóval problémásabban alakult a szezon, mégis jó esély van rá, hogy Norbiék javítanak tavalyi helyezésükön, hiszen adott esetben már egy ötödik hely is elég lehet az abszolút ötödik helyezéshez.

 
Fotó: MOL Racing Team
 
“120 autó áll rajthoz a nyíregyházi versenyen, természetesen az Eb-mezőny mellett rengeteg magyar párost is láthatunk majd, akik mind be akarják bizonyítani a nemzetközi mezőnynek, hogy ők is kiváló versenyzők."Nem lesz egyszerű dolgunk, szerintem a jó itiner mellett az lehet a jó szereplés kulcsa, hogy jól kell alkalmazkodnunk a változó körülményekhez. Elszántak vagyunk, de nem görcsölünk, mert azt már régóta tudjuk, hogy ha könnyedén nem megy, akkor összeszorított foggal még kevésbé fog.”

“Az autón lett egy komoly változás a navigátor szempontjából. Szegény Ramón egész évben nem nagyon látott ki mert a versenyüléshez egyetlen egy tartó konzolt homologizált le a gyár és az túl alacsonyan tartotta a navigátor ülését. De most így év végére kapott egy magasabb konzolt így most már Ramón is többet fog látni sem nagyon nyúltunk, nem készülünk semmiféle meglepetéssel. Becsülettel felkészültünk, és nem is a szerencséért fohászkodunk, csak azért, hogy végre a balszerencse engedje el a kezünket” - tette hozzá Norbi.

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top