• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

MRT: Vegyes érzelmekkel

A Székesfehérvár Rallye a négy induló párosból csak egynek hozta meg a vártakat, így a vegyes érzelmek inkább csak negatívak, de arról, hogy mi is történt a hétvégén beszéljenek a versenyzők maguk.


A Maricsek Racing Team „színeiben” induló Gyarmati Ariel-Németh Gergely volt az egyetlen olyan duó, akik maradéktalanul elégedetten távoztak a helyszínről: „Az abszolút 2. és a kategóriánk győzelmével zártuk a Fehérvár Rallyet. Az autóval komolyabb műszaki hiba nem volt, a végén vacakolt a váltó, de nem befolyásolta a teljesítményünket. Aggódtunk egy picit a pálya tisztasága miatt, ami a második körtől már tisztult, így semmitől sem zavartatva tudtuk kihozni magunkból a maximumot. Rendkívül elégedett vagyok a hétvégével, reménykedve a hasonló folytatásban”- nyilatkozta Gyarmati Ariel.

Kovács Antal és Istovics Gergő viszont már nem lehetett boldog, hiszen az MNASZ döntése alapján a P2-16-os kategóriából átsorolták őket a P3-19-esbe. „Egyik szemünk sír a másik pedig nevet, hiszen a kategóriánkat megnyertük és az abszolút 9. helyet is behúztuk, azonban pontokkal nem számolhatunk az abszolútban, az átsorolás miatt, ami egy nagy érvágás számunkra.”- vélekedik Istovics Gergő. Nyilván ezzel Kovács Antal sincs máshogy: „ Ezeken a gyilkos murvás pályákon is sikerült egy számunkra kielégítő eredményre szert tenni, az autó jó szolgálatot tett, kisebb technikai malőrünk volt csak, így ezek fényében szomorúan vettük tudomásul az MNASZ döntését.  A csapat nagyon jó munkát végzett, és kategóriától függetlenül ugyanolyan elánnal fogunk dolgozni tovább.”

Sajnos a rossz híreket innentől már csak fokozni tudom, Borbás Szabolcs és Csáki Richárd számára hamar véget ért a verseny motorhiba miatt: „Az első két szakaszt megnyertük, de már ekkor is észleltünk a moto dadogó hangját, a harmadik gyors közepén viszont felmondta a szolgálatot, az első helyről estünk ki, ami még inkább nagy szívfájdalom nekünk. Az autó motorcserére szorul, de ami kicsit vigasz lehet, hogy a bajnokság még nyitott maradt, így nem esélytelenül vághatunk neki majd a Veszprém Rallyenak!”-osztotta meg véleményét Borbás Szabolcs.

Végül pedig a Maricsek Miklós-Magyar Gábor páros versenyéről beszél nekünk Miklós: „Nem alakult jól ez a hétvége sajnos, a második szakaszban kilyukadt a hűtő, keresztbeálltuk, megforogtunk, és már csak a kékes füstöt észleltük a motorháztető alól szivágorni. Az elektronika is elszállt, szóval minden, ami elromolhat el is romlott. Igyekszünk Veszprémben majd kijavítani a hibáinkat, és egy szép eredményt elérni.”

Keserű szájízzel ért hát véget a hétvége négyből három páros számára, nekik nem ez lesz az év verseny minden bizonnyal, Gyarmati Ariel és Németh Gergely viszont fantasztikusan teljesített, reméljük még sok hasonló versenyt láthatunk tőlük. A következő állomás pedig a Veszprém Rallye, addig is jó szurkolást mindenkinek a futball Világbajnoksághoz.

www.maricsekteam.hu
Johanics Anett, sajtóreferens

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…
  • 2024. május 02., csütörtök

    A második helyről fúródtak a földbe Velenczeiék Veszprém Rally – összefoglaló Sajnos hamar be kellett fejeznie az évadnyitó veszprémi futamot a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt párosnak. A SKODA Fabia R5 Evo versenyautóval induló párosnak a harmadik…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top