• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Újra murvára merészkedik a Z4

DYNAMIC RALLY TEAM – 22. Veszprém Rallye

Lángi Attila – Gecs Máté, BMW Z4 M Coupe

 

A sorozatos, balszerencsés futamok után sem ment el a kedve Lángi Attilának a murvás terepű megmérettetésektől. A Dynamic Rally Team pilótája a július 10-12-ei, 22. Veszprém Rallyen ismét murvára merészkedik a BMW Z4 M Coupeval. Amíg azonban mindenkori navigátora, Veres Gábor a nyaraláson sütteti a hasát, addig Gecs Máté ugrik be Attila mellé egy alkalomra diktálni az itinert.

 

Lángi Attila: Sokáig úgy volt, hogy kihagyjuk a Veszprém Rallyet. Aztán gondoltam egy merészet: leadtam a nevezést a július 10-12-ei futamra. A navigátorom azonban már korábban elkéretőzött nyaralni Horvátországba, ezért új segítő után kellett néznem. A kategóriánk egyik jeles képviselőjének, Tőzsér Áronnak a mitfahrerét, Gecs Mátét kértem kölcsön a soron következő megmérettetésre. Összeszokásra nem nagyon lesz időnk, maximum a pályabejárás alkalmával, de ahogy néztem néhány korábbi felvételét és hallottam pár véleményt a kémeimtől róla, egész megfontolt és ügyes navigátornak tűnik. Mátét is több éve ismerem már, jó haveri viszony van közöttünk, így biztos vagyok benne, hogy jó hangulat és zökkenőmentes együttműködés lesz majd a Z4-n belül.

A BMW készen áll a bevetésre, átesett a szokásos revízión: kicseréltük a lengőkart, rögzítettük az AC pumpát, de a hasmagasságot még mindig nem tudtuk tovább emelni. A cél most is az abszolút első helyezés lenne, de reális esélyeink erre nincsenek. A P14-es győzelem egy kicsit reálisabb, de itt se lesz könnyű dolgunk, hiszen a kategóriánkban még két Mitsubishi is fog indulni. De abban biztos vagyok, hogy Halmossal és Rafival nagyot fogunk csatázni. Meg kellene találnunk az autóval az aranyközép utat: gyorsan és látványosan menni, de úgy, hogy épségben tartsuk az autót, hiszen augusztus 1-jén már Komlón, a Baranya Kupán állunk majd rajthoz.

 

Gecs Máté: Az Attilával való ismeretségünk régebbre nyúlik vissza: a rallytúra (RTE) mezőnyében versenyeztünk még egymás ellen. Már akkor is egy jó haveri viszony alakult ki közöttünk, s mikor kiderült, hogy Gábor nem tudja vállalni a Veszprém Rallyet, engem kérdezett meg, volna-e kedvem porolni egyet a murván. Én rögtön igent mondtam, hiszen eddig nem nagyon volt alkalmam kitapasztalni, milyen érzés ilyen terepen versenyezni, valamint a pilótám, Tőzsér Áron is kölcsönadott Attilának, hiszen mi eredetileg sem terveztük be ezt a futamot idénre.

Személy szerint tehát az első nagy, murvás bevetésemre készülök a hétvégi derbin. Felkészülésben azonban ez különösebb dolgokat nem igényel, már megnéztem néhány belső kamerás felvételt annak érdekében, hogy nagyjából tisztába legyek a ránk váró körülményekkel. Ami nagyobb kihívás lesz, az az, hogy Attila kanyarerősségre írja az itinert, nem pedig sebességi fokozatra, ahogy mi szoktunk versenyezni – át kell majd nekem is állítani erre az agyamat.

A célom most csak az lenne, hogy maximálisan kiszolgáljam az újdonsült pilótámat, és mindenben megfeleljek neki. A szórakozás remélem, így sem marad el, habár törekedni fogunk nagyon arra is, hogy minél előkelőbb helyen kormányozzuk be a Z4-t, hiszen Attiláék komolyan bele szeretnének szólni a P csoport küzdelmeibe, és a bajnoki cím sorsának alakulásába.

 

Partnereinknek köszönjük az együttműködést: Montus Futómű Szerviz, Blue16 gépjárművédelmi rendszer, KSPEED Motorsport, Janódob Kft., M Power Kft., nonstopgumiszerviz.hu, Opera Garden Hotel & Apartments, IXON and SOUL – Egyszerűen Autóüveg, www.gearbox.hu, S&T Consulting Hungary Kft., Sztárpadló Kft. – DIEGO Újpalota, PIN-CAR Kft. – Minőségi Autófényezés

 

Sajtófőnök: Horváth Judit 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top