• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Murván is csak a győzelem jöhet szóba

ISEUM Rallye 2016-előzetes

Az idei év első murvás versenye következik az előttünk álló hétvégén. A Szombathely környéki versenyt lehet szeretni és nem szeretni, - mindkettő mellett szól egy-egy érv - viszont az nem kérdés, hogy a Balogh-Holczer páros most is azért érkezik, hogy a maximális pontszámmal térjenek haza a verseny végét jelentő céldobogós díjátadó után.

 


A miskolci erőpróbát követően a szervizcsapat az ilyenkor megszokott aszfaltról történő áthangolás mellett, a bükkszentkereszti kaland okozta néhány sérült elem javítását is el kellett, hogy végezze.
Balogh Jani: „Az autó átesett egy teljes revízión, ami ilyenkor megszokott. A be nem tervezett javításokat is elvégezték, a sérült elemeket kicserélték és időben elkészült minden, bár nagyon szűkös volt az idő. A mai napon már megkezdhettük a tényleges felkészülést és birtokba vehettük a gyorsokat a pályabejárás céljából."


A csapat élt a szervezők által biztosított csütörtöki tesztlehetőséggel, hiszen utoljára a Mikulás Rallyn autóztak laza talajon. Az első kétaszfaltos viadal után elengedhetetlen volt az autó és a legénység átállása a más vezetési stílust megkövetelő útfelületre.


Balogh Jani:„Megfeszített volt a program az éles próbán. Igyekeztünk minél több időt a pályán tölteni, hiszen közel fél éve nem mentünk murván. A második körtől kezdtem képbe kerülni és utána már nem csak utasként voltunk jelen a fedélzeten. Kijelenthetjük a beállításaink összeálltak. Több versenyhelyzetet is szimuláltunk, hogy érezzük az opciók közti különbséget, tudjuk, melyikkel mennyire és hol tudunk gyorsak lenni. ”


A program az előző években megszokott helyszíneken zajlik. A gyorsaságik jó minőségű földúttal rendelkeznek, amelyek nagy tempójú egyenesekből és az azokat követő, derékszögű elágazásokból tevődnek össze. Nem egyszer végsebességen fog autózni Jani és Dani. A lapokat az időjárás és egy esetleges eső keverheti meg.


Balogh Jani: „ A szakaszok nem ismeretlenek. Vannak változtatások az útvonalban, lassítókat helyeztek át és a Rally katlanban több új pályaelem is bekerült. Vár ránk néhány füvön abszolválandó lassú és igazán tempós kanyar, ami izgalmas lehet. Pénteken folytatjuk a pályabejárást, folyamatosan finomítjuk a tavalyi tapasztalataink alapján az itinert. Ahogy az ellenfelek úgy mi is a féktávokra fektetjük a hangsúlyt. Szeretnénk az optimális sebességről, a lehető legrövidebb úton lassulni pont annyira, hogy jó tempóban fordulhassuk a kanyarokban és így igazán gyorsak legyünk. Murván se lesz más a cél mintsem a kategória győzelem és a lehető legjobb abszolút helyezés megszerzése. Ehhez lesz az ellenfeleknek is egy–két szava..."

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 26., péntek

    A hazai elit is érkezik a II. Diósgyőr Rallyra május végén Négy esztendő után tér vissza a magyar rali elit a borsodi megyeszékhelyre. A HUMDA Országos Rally Bajnokság idei második futamát ugyanis diósgyőri központtal bonyolítják le. Május 24-26. között a szakág…
  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top