• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

Folytatódik az álom

23.Veszprém Rallye beszámoló

Igazán izgalmas és meglepetésekkel teli Veszprém Rally van mögöttünk, amelyet az időjárás kétpólusúvá tett. Az első nap túlnyomórészt a napos, poros körülmények domináltak, míg másnap a fogyni nem akaró eső vette kezébe az irányítást.

 

 

A versenyhétvégét megelőző napok izgalmasra sikerültek az idő rövidsége és a korábbi futamot követő fokozott technikai ellenőrzés következtében keletkezett plusz munka miatt, de a tesztre már tökéletesen összeállt minden a csapat körül.

Balogh Jani: „Úgy tűnik, hogy a munka, amit csinálunk, és ahogy azt felépítjük, az egészen jól működik. A felkészülésünk jól sikerült, az éles teszten végzett próbák és szimulációk is elérték az eredményüket. Este a pályabejárás végeztével helyre kellett tenni a fejemben a dolgokat, hiszen Hadikék balesete után átértékeltünk néhány momentumot… Ez úton is kívánunk jobbulást Bessenyey Zolinak!”

Szombaton még nyári melegben rajtolt a mezőny a Veszprém Aréna parkolójából, hogy a versenyzők lőterek felé vegyék az irányt.

Balogh Jani: „Sajátos taktikát találtunk ki Danival az első napra. Rajtunk kívül senki nem vállalta be, hogy a jutaspusztai gyorsasági szakasz után, a 800 méteres etapon 7 perc alatt két kereket lecserél. Ezzel a húzással új abroncsokat kaptunk, amelyekkel jobb eredmény elérésére volt lehetőségünk. Ezzel a kerékcserével egyszerre azonban, két hősugárzót is kaptunk a kabinba,  melynek következtében el mondhatjuk, hogy nem deresedett ránk a sisak. A teljesítményünk az egész nap folyamán egyenletes volt, a kis rajtszámunk és a takarító szerepkör ellenére is. Tudtuk tartani a lépést az elejével, aminek következtében többször is top hármas időt tudtunk futni abszolútban és a második körre sikerült még gyorsulni. Folyamatosan ott loholtunk az ellenfelek nyakán, lőtávolban tudtunk maradni és este, a negyedik helyen térhettünk nyugovóra.”

Szombat estére megérkezett a beígért csapadék. Már az utolsó jutaspusztai szakaszon is esőben rajtolt a mezőny, de a java csak ezután érkezett. Kiadós vízmennyiség zúdult a vasárnapi pályákra, ami alapjaiban keverte meg a lapokat.

Balogh Jani: „Az eső következtében egy teljesen új helyzet alakult ki. Az előkelő helyünket szerettük volna megtartani felesleges kockázat vállalása nélkül, hiszen egy megforgásnak, vagy egy túlcsúszásnak nagy ára lehetett volna ezen a másfélszeres szorzóval bíró futamon. Az első két gyorsasági szakaszon a biztonságra törekedtünk, kerestük a megfelelő tempót és készültünk a hajmáskéri szakaszra. Nem véletlenül, hiszen Dani a tavalyi emlékeit elővéve a száraz körülmények között tartott pályabejárás ellenére is pontosan behatárolta melyik kanyarban hol várható nagyobb víz és ezeknek a plusz információknak köszönhetően a teljesítőképességünk maximumát hoztuk ki magunkból és az autóból. Az utolsó körre összeráncoltuk a homlokunkat és ráfeszültünk arra, hogy az előkelő helyünket megtartsuk. Egy merülő elem az átbeszélőben próbált közbeszólni a sietségünknek, de hamar orvosoltuk ezt a problémát is, így újra nekilendülhettünk Hajmáskérnek, ami immár „power stage” szerepben várt ránk.  Az előző körnek megfelelően most is keményen átmentünk mindenen, aminek meg is lett az eredménye, hiszen az itt szerezhető plusz pontokból is jutott nekünk másfél. Az abszolút harmadik időnek és az egész verseny alatt mutatott hibátlan autózásunknak köszönhetően Szombathely után újra felállhattunk az abszolút értékelésben a dobogó harmadik fokára. Egy igazán összerakott és munkás verseny van mögöttünk ahol a felkészülésünk, a taktikánk, egyenletes teljesítményünk és a körülmények, egy igazán jó eredménnyé álltak össze a verseny végére. Köszönjük támogatóinknak, segítőinknek, és mindenkinek, aki hitt ebben a csodában, hogy az álom folytatódhat!”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. április 11., csütörtök

    A legtöbb pontot akarják elhozni Velenczeiék Veszprémből! 2024.04.12-14. – 30. Veszprém Rally – beharangozó Tavaly és azelőtt is a dobogó harmadik fokán fejezte be a szezont a Velenczei Ádám – Vánsza Zsolt páros. Idén még motiváltabbak, hogy…
  • 2024. április 10., szerda

    Veszprém Rally: A kedvenc versenyével nyitja az ORB szezont Osváth Péter Már csak két nap és kezdetét veszi az idei ORB szezon, ugyanis április 12-14. között a veszprémi murvás pályákon bizonyíthatnak a versenyzők. A háromnapos futamon természetesen Osváth Péter és navigátora,…
  • 2024. április 10., szerda

    Pistiék az Opel mellett tették le a voksukat… A Molnár Pisti – Novák Balázs kettős mindig meglepi a nagyközönséget. Veszprémben ismét egy új típust választottak a srácok, ami nem más, mint egy Opel Corsa Rally4-es versenyautó. „Az egész…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top