• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A crazy, kézifék

Osváth Péter és Répás Zoltán az ORB 11. helyén teljesítette a pontverseny harmadik fordulóját a Szombathely környékén megrendezett Iseum Rallye-t.

 

A Skodás duó kétségtelenül többet várt a vasi futamtól, de már a versenyt megelőző teszten olyan problémába botlottak, ami végül az egész versenyre rányomta a bélyegét.

„Volt egy kis technikai problémánk, ami sajnos már a teszten jelentkezett és nem tudtuk 100 százalékosan megoldani. Így nem tudtam használni a kéziféket, a hétvége során egyszer sem. Éppen ezért a szombati a második és harmadik kör volt az, ami értékelhető volt számunkra, mert addigra tudtam kiverni a fejemből, hogy ne foglalkozzak a technikai problémánkkal. Murván még másképp használom az autót, mint ahogy azt szeretném, a laza talajon még nem látom át, hogy egyáltalán mihez nyúljunk hozzá, hogy gyorsabb legyen a Skoda. Egyébként, eltekintve a műszaki problémánktól azt kell mondjam, hogy az autó szenzációs, nagyszerű élmény vele murván autózni. Az egyetlen dolog, ami nem tetszik, hogy eléggé orrost ugrik, de azt mondják, hogy ez a Skodának a jellegzetessége, de biztos vagyok benne, hogy ezt is ki lehet valahogy küszöbölni.

Visszakanyarodva a versenyre, a harmadik körnél éreztem azt, hogy minimum azzal a tempóval kellet volna kezdenünk a futamot, mert az ötödik szakaszon már nem voltunk olyan messze azoktól az ellenfelektől, akikkel először szeretnék meccselni. Úgy voltam vele, hogy nyomni kell és meglátjuk, hogy tudunk-e javulni. Titkon bíztam benne, hogy picit előrébb lépünk majd összetettben.”

Amit Osi eltervezett, az nem valósult meg a második napon. A balatonfüredi pilóta nagyon akart, épp ezért talán egy kicsit túlfeszítette azt a bizonyos húrt és több hibát is vétett az első körben.

„Lehet, hogy túlságosan is gyorsan akartam menni az első két gyorson, ezért volt három megpördülésünk és túlcsúszásunk is. A technikai probléma ráadásul jobban zavart vasárnap, mert sok volt a derékszögű kanyar és sokkal többet kellett volna használnom a kéziféket, mint szombaton, de így a kigyorsításaink messze voltak az ideálistól. A második nap egyedül talán az utolsó gyorsaságira mondhatom azt, hogy értékelhető, ráadásul az első körre még a gumiválasztásunk is rossz volt. Az utolsó szakaszt megpróbáltam rendesen összerakni fejben, ami nagyjából sikerült is, hiszen ott Turán Fricitől csak fél másodpercet kaptunk kilométerenként. Összességében előrébb szerettem volna végezni, mint az ORB 11. hely, de ez most így alakult.”

 

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top