• Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás

A Top 10 a cél Székesfehérváron

Osváth Péter az Iseum Rallye-t követően, ahol a Skoda Fabia R5 hátsó hajtása is hátráltatta, bízik benne, hogy az egri és a miskolci aszfaltos tapasztalatok birtokában, a Székesfehérvár Rallye-n már képes lesz beférkőzni az első tízbe.

Amikor a balatonfüredi pilóta az év elején eldöntötte, hogy beleül az R5-ös Fábiaba, tisztában volt vele, hogy új fejezetet nyit a pályafutásában és azzal is számolt, hogy az átállás nem lesz zökkenőmentes a Mitsubishis évek után.

„Tudtam, hogy keményfába vágom a fejszémet a csapatommal együtt, de döntöttem és bele álltam ebbe a történetbe. Egyértelmű volt, hogy egy rögös útra lépünk, mert mindent magunknak kell kitapasztalnunk a Skodával kapcsolatba. Persze minden eddigi futamon előjött valami olyan hiba, amivel eddig nem találkoztunk. Legutóbb például a hátsó hajtásunk nem működött rendesen, folyamatosan leoldott, ezért sokat kínlódtunk vele. Természetesen minden problémát igyekszünk elhárítani, így volt ez most is és csak remélni tudom, hogy Székesfehérváron már egy gondmentes versenyt tudunk futni.
Nagyon várom már, hogy egy kicsit előrébb kerüljünk az összetettben, ezért nem is foglalkozok vele, milyen pályákon versenyzünk, a lényeg az, hogy csináljuk és a végén eredményesebbek legyünk, mint az eddigi futamok bármelyikén. Azzal már tökéletesen elégedett lennék, ha önerőből az abszolút tízben lennénk. Ez a legfontosabb. Szerdán teszteltünk is egy kicsit az autóval, de amíg odáig eljutottunk, az sem ment zökkenőmentesen. Nagyon vártunk egy alkatrészt, ami úgy volt, hogy múlt hét péntekre megérkezik, de természetesen ez sem alakult a tervek szerint. Kedden utaztam ki érte Csehországba, másnap délelőtt beépítettük, majd állítunk rajta egy futóművet, délután pedig mentünk vele pár kört. Közel vannak egymáshoz a futamok, ezért nem mondhatjuk azt, hogy idővel majd beleszokunk az autóba. Hiába tartunk a tanulási folyamatnak relatíve az elején, nincs nagyon lehetőségünk változatni, vagy variálni. Ez ilyen, a bajnokság nyári szakasza az elmúlt években is ilyen húzós volt.”

Az idei futamokhoz képest változás, hogy szombaton mindössze négy szakasz és 42 gyorsasági kilométer vár a mezőnyre, míg a második nap következik a verseny java, 8 gyorsaságival és 108 versenykilométerrel.

„Ó, én már öreg vagyok, jók ezek a rövid napok!” Nevet fel Osi.
„Mindig csak fél napokat kellene versenyeznünk, aztán irány a strand! Persze csak viccelek. Igen, a szombati nap ezúttal kicsit rövidebb lesz, de attól még ugyan annyira sietni kell, ha az ember eredményes akar lenni! Csináljuk, megyünk, aztán meglátjuk, hogy mire leszünk elegek. Nemes Csabi lesz ez alkalommal a beugró navigátor, mert Répát elengedtük szabadságra. Azt is mondhatnám, hogy ez alkalommal hárman ülünk az autóban, mert a súlyt tekintve én sem és Csabi sem lesz kevesebb, így most egy kis plusz balansszal rendelkezünk. Egyébként kedvelem az itteni szakaszokat, ha egyet ki kellene emelnem, akkor az Oroszlány - Pusztavám lenne az, de ahogy az interjú elején is mondtam, megyünk, csináljuk a feladatot és bízom benne, hogy a futam végén elégedettek lehetünk, ami azt jelentené, hogy a tempónk alapján ott vagyunk az első tízben.”

Facebook Oldal

Tetszik? Töltsd le!

Sajtóanyag küldés

Kérjük felirat nélküli képet mellékeljenek! pirirc[kukac]pirirc.hu

ORB - Rallye 1 Hírek

  • 2024. május 14., kedd

    Nincs több hibázási lehetőség II. Hell Diósgyőr Rally - Sajtóközlemény Nincs más hátra, mint előre. Velenczei Ádám és Vánsza Zsolt hendikeppel indult az idei magyar bajnokságban, hiszen a szezonnyitó veszprémi futamon nem tudtak pontokat…
  • 2024. május 07., kedd

    II. Hell Diósgyőr Rally: Megkezdődött a nevezési időszak Gőzerővel zajlik a szervező munka, május utolsó hétvégéjén Diósgyőrbe érkezik a hazai rali szakág. A HUMDA ORB mezőnye mellett ugyanis az ORB2, az ORB3 és a Historic kategória képviselői is…
  • 2024. május 02., csütörtök

    Eszter & Csabi a Rally Hungary-n  2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben. V-Híd Rally Hungary 2024.04.12-14. Juhász Csaba - Velezdi Eszter Kole Media Center…

Médiapartnerek

amc.pngdrifted.pngdrifting.jpgfonix.jpghajoka_200x100.jpgrallyfotok.pngrc.jpgsimfans.jpgstamas.jpgw_MTI_200x100.jpg
Go to top